Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TARİHÇİ İLBER OLTAYLI,KAYSERİ´DE OKURLARIYLA BULUŞTU

TARİHÇİ İLBER OLTAYLI,KAYSERİ´DE OKURLARIYLA BULUŞTU

Tarihçi Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kayseri´de ´İmparatorluğun en uzun yüzyılı´ konulu konferansa katıldı.

Tarihçi Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kayseri´de ´İmparatorluğun en uzun yüzyılı´ konulu konferansa katıldı.
Merkez Kocasinan ilçesi Zümrüt Mahallesi´nde bulunan Kadir Has Kültür Merkezi Salonu´nda gerçekleştirilen konferansa çok sayıda davetli, öğrenci ile vatandaşlar katıldı. Kayseri´nin en büyük salonlarından biri olan salonda izdiham yaşanırken, merdiven boşlukları ve kulis aralıklarının da dolu olduğu dikkatlerden kaçmadı. Kadir Has Kültür Sanat Merkezi Salonunda yapılan ´İmparatorluğun en uzun yüzyılı´ konulu konferansta Osmanlı tarihi hakkında bilgi veren Ortaylı, ülke gündemi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. İlber Ortaylı "Her ülkenin kendine göre bir çıkış yolu var. Bizim ülkemizin de kendine göre çıkış yolu var. Öncelikli olarak zirai düzeltmeyi hedeflemeliyiz. Ziraat ve hayvancılık biran önce düzeltilmelidir. Buna destek vermeyen hükümet kim olursa olsun silinmelidir. Milli Eğitimde de özel okula karşı değilim; ama eğitimi de özellere bırakmamalıyız. Vatandaş olarak çevremize dikkat etmeli, duyarlı olmalıyız.  Özellikle de herkes verdiği oylara dikkat etmelidir" dedi.