Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TARİHİ LİSEDE GELENEKSEL BULUŞMA

TARİHİ LİSEDE GELENEKSEL BULUŞMA

. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün de mezun olduğu 124 yıllık Kayseri Lisesi´nin eski mezunları, geleneksel buluşmada bir araya geldi.

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ile  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün de mezun olduğu 124 yıllık Kayseri Lisesi´nin eski mezunları, geleneksel buluşmada bir araya geldi.
Tarihi Kayseri Lisesi´nde, Milli Mücadele Müzesi´ne dönüştürülmen taş mektep binası önünde gerçekleştirilen törene okulun eski ve yeni öğretmenleri,öğrencileri katıldı. Yurt dışından ve yurdun dört bir yanından gelen eski mezunlar, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla özlem giderip, sohbet etti. Taş Mektep Derneği Başkanı Fevzi Önder, Sultan Abdülhamit döneminde 1893 yılında ´´Derece-i Ulu Mektebi Mülkiye İdadisi adı altında kurulan, Kayseli Lisesi adını alan namı diğer Taş Mektep´in mezunları olarak onurlu ve gururlu olduklarını söyledi. Önder şöyle dedi:
" 2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan ,sayısız bakan, bilim adamı, sanatçı, sporcu gibi hayatın her alında başarılı öğrenciler yetiştiren okulumuzun eski mezunları olarak 4 yıldır bir araya gelerek, buluşma gerçekleştiriyoruz. Hepimiz Kayseri lisesi ailesinin bir ferdi , bir parçasıyız.´´
Törende sözlerini okulun merhum edebiyat öğretmenlerinden Faruk Nafiz Çamlıbel´in yazdığı Kayseri Lisesi marşını hep bir ağızdan okuyan eski mezunlar, Mustafa Kemal Atatürk´ün eşi Latife hanımla Erzurum dönüşü ziyaret ettiği Kayseri lisesine ilişkin ?´ Kayseri lisesini müdürüyle, muallimleriyle, bütün talebeleri ile  Cumhuriyetin ateşi ve feyizli bir ocağı bulduk´´ yazısı ve imzasının yer aldığı tablonunda bulunduğu, Turgut Özal ve Abdullah Gül´ün  öğrencilik yıllarına ait balmumu heykellerinin yer aldığı müze ile eski sınıfları gezdiler. Kayseri lisesi mezunları daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.