Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TARİHİ MESCİTTEN, 5 KAMYON ÇÖP ÇIKTI

TARİHİ MESCİTTEN, 5 KAMYON ÇÖP ÇIKTI

Kayseri´nin merkez Melikgazi ilçesindeki tarihi Gubaroğlu Mescidi´nde ilçe belediyesinin yaptığı temizlik çalışmalarında 5 kamyon dolusu kullanılmayan eşya, hurda ve atık çıkarıldı. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mescidin aslına uygun restore edilece

Kayseri´nin merkez Melikgazi ilçesindeki tarihi Gubaroğlu Mescidi´nde ilçe belediyesinin yaptığı temizlik çalışmalarında 5 kamyon dolusu kullanılmayan eşya, hurda ve atık çıkarıldı. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mescidin aslına uygun restore edileceğini söyledi.

 
 

Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, İlçenin Kemeraltı Mahallesi´nde yer alan ve Şah Melek Hatun için Miladi 1300 yılında türbe olarak yaptırılan, daha sonra ise 1560 yılında mescide çevrilen yapının adeta ağzına kadar dolu bir "çöplük" halinde olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç şöyle dedi:

´´Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü´ne ait olan ve restorasyon projeleri Vakıflar Bölge Müdürlüğü´nce hazırlanmaya devam eden mescitte, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü personelince titiz bir temizlik gerçekleştirildi. Yapıdan toplam 5 kamyon kullanılmayan eşya, hurda ve atıklardan oluşan çöp yığını çıkarıldı. Hazırlanan projelerin Kayseri Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmasının ardından, restorasyonu Melikgazi Belediyesi tarafından yapılacak.