Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TDV KAYSERİ ŞUBEMİZCE ZEKÂT VE FİTRE STANDLARI AÇILDI

TDV KAYSERİ ŞUBEMİZCE ZEKÂT VE FİTRE STANDLARI AÇILDI

Ülkemizde ve yedi kıtada insanlığa hizmet etmek için gayret gösteren Türkiye Diyanet Vakfı, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çalışıyor.


Ülkemizde ve yedi kıtada insanlığa hizmet etmek için gayret gösteren Türkiye Diyanet Vakfı, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çalışıyor. Bu amaç doğrultusunda Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubemizce, Hunat Camii, Camii Kebir, Kurşunlu ve Bürüngüz Camii önünde stantlar açıldı.

Açılan stantlarda şehrimizdeki, ülkemizdeki, dünyadaki ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmak, onların yalnız olmadığını hissettirmek için zekât ve fitre bağışı kabul ediliyor.

Bürüngüz Camii önünde açılan standı ziyaret eden İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, ?Türkiye Diyanet Vakfımız dünyanın dört bir tarafında ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olduğu yardımların bir parçası olarak şu anda Türkiye´mizin bütün illerinde olmak üzere Kayseri´mizde de vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin fitre ve zekâtlarını emin ellerle alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu kampanyaya Kayserimiz yoğun ilgi gösterdi. Şu anda Kayseri merkezde Hunat Camii, Camii Kebir, Bürüngüz Camii ve Kurşunlu Camii´nde fitre ve zekâtlar için açılan stantlarımız 19 gün boyunca arefe günü saat 17.30´a kadar açık kalacak. Her bir kişinin asgari limiti olarak 15 TL fitresi var. Vatandaşlarımız evindeki kişi sayısınca hesaplayarak fitrelerini buraya verebiliyor. Aynı zamanda bizler burada sadece vatandaşlarımızın fitre ve zekâtlarını almıyoruz, onların zekât ve fitre ile ilgili dini sorularına da cevap veriyoruz. Ayrıca kendilerine kitapçıklar dağıtıyoruz. Böylece dini hususlarda zekât ve fitre ile ilgili bilgileri de kendilerine sunuyoruz.? dedi.

Fitre ve zekat bağışlarını telefona ?5601? yazarak SMS yolu ile, TDV sitesindeki online bağış sisteminden ve 0312 416 90 000 çağrı merkezi sistemi ile de bağış yapılabilecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubemizce Ramazan ayında 13.06.2016 Pazartesi günü Suriyeli ailelere, 16.06.2016 Perşembe günü Kuşçulu Sosyal Tesisleri´nde Kayserili, Doğu Türkistanlı ve Suriyeli yetimler ve ailelerine, 19.06.2016 Pazar günü Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde yurt içi ve yurt dışından gelen misafir öğrencilere, 22.06.2016 Çarşamba günü ilimizdeki  şehit aileleri, gaziler  ve muharip gaziler (Kore ve Kıbrıs Gazileri) ile ailelerine, 24.06.2016 Cuma günü Huzurevi Salonu´nda huzurevi sakinlerine, 24.06.2016 Cuma günü Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde işitme, zihinsel ve görme engelli öğrenciler ve ailelerine, 27.06.2016 Pazartesi günü de ilimizdeki koruyucu ailelere iftar yemeği verildi. Ramazan ayı boyunca iftarlarımız devam edecektir.