Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERÖRLE MÜCADELEYE SİVAS´TAN 31 YILDA 288 ŞEHİT

TERÖRLE MÜCADELEYE SİVAS´TAN 31 YILDA 288 ŞEHİT

Terörle mücadele kapsamında 1985 yılından bu zamana kadar 288 güvenlik görevlisini şehit verdi. Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal, "Ailelerimizin tek isteği, başka anne-babaların yanmaması, başka çocukların yetim kalmamasıdır" dedi.

Terörle mücadele kapsamında 1985 yılından bu zamana kadar 288 güvenlik görevlisini şehit verdi. Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal, "Ailelerimizin tek isteği, başka anne-babaların yanmaması, başka çocukların yetim kalmamasıdır" dedi.

Son 31 yılda PKK terörüyle mücadele eden Türkiye´de, Cumhuriyet´in temellerinin atıldığı ve Milli Mücadele´nin başkenti olan Sivas bugüne kadar 288 güvenlik görevlisi şehit düştü. Sivas Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Sivas´ın ilk şehidini 1989 yılında verdiğini kaydetti. Geçen yıl Haziran ayından bu yana yapılan operasyonlar sırasında ise şu ana kadar Sivas´tan 7 asker ve polis şehit oldu. Şehitlerin fotoğrafları dernek binasındaki panoda yer alırken, sayının son dönemde artıyor olması, dernek yetkililerini de derinden üzdü.

"TERÖRLE MÜCADELEDE CİDDİ ADIMLAR ATILDI"

Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal son dönemde yaşanan olayların ve artan şehit sayısının özellikle kendilerini daha çok yaraladığını söyledi. Hızal, şöyle dedi:

"Bu tür acılarımız şehit ailelerimizi gazilerimizi derinden yaralamaktadır. Millet olarak şu anki süreci hep beraber takip ediyoruz. Şu anda gerçekten birlikteliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize çok ciddi ihtiyacımız var. Bugünlerde hep beraber devletimizin, milletimizin yanında olmamız gerekiyor. İnşallah bundan sonraki süreçte devletimizin yetkili organları bu mücadelenin içerisinde çok ciddi anlamda görevini yerine getiriyor. Dolayısıyla inşallah bu terörle mücadele noktasında çok ciddi adımların atıldığını görüyoruz. Bu bir yandan bizi memnun ediyor ama bu ülkenin geçmiş dönemde olduğu gibi şehitleri ve gazileri olmuştur. Bu ülkenin geçmiş tarihine baktığınız zaman bundan sonraki süre içerisinde de şehitlerimiz, gazilerimiz olacaktır. Yeter ki bu ülkenin birliği ve bütünlüğünü korunsun, bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenlere bu fırsat verilmesin."

´BİZ YANDIK BAŞKA AİLELER YANMASIN´

Şehit ailelerinin taleplerini de dile getiren Hızal, "Ailelerimiz tek dileği ülkemizin huzur içinde olması. Düşünceleri, bizler yandık başka aileler yanmasın, başka evlatlar şehit olmasın yönünde. İstiyoruz ki hiç bir anne baba ağlamasın, hanımlar eşsiz kalmasın, çocuklar yetim kalmasın. İnşallah bunlar gerçekleşir" diye konuştu.

"SİYASİ PROPAGANDAYA İZİN VERİLMEMELİ"

Hızal, eleştirdiği HDP milletvekillerinin operasyonlar sonrası bölgeye gideceğini düşündüklerini ifade ederken, "O bölgede tekrar siyasi bir propaganda içerisine girip, Türkiye Cumhuriyeti devletinin burada kıyım yaptığını ifade edecekler. Hükümetimizden bu kişilere kesinlikle fırsat verilmemesini istiyoruz. Ülkeyi bölmek, parçalamak ve birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik söylem geliştirenlerden hesap sorulmalı" ifadelerini kullandı.