Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

TİYATRO FESTİVALI BAŞLADI

TİYATRO FESTİVALI BAŞLADI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin düzenlediği Uluslararası 11. Liselerarası Tiyatro Festivali´nin ilk oyunu sahnelendi. Festivalde sahneye ilk çıkan ekip kardeş ülke Azerbaycan´dan oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin düzenlediği Uluslararası 11. Liselerarası Tiyatro Festivali´nin ilk oyunu sahnelendi. Festivalde sahneye ilk çıkan ekip kardeş ülke Azerbaycan´dan oldu. Festival için Bakü´den gelen öğrenciler Kayseri´yi çok sevdiklerini ve tekrar gelmek istediklerini söylediler.

34 okulun katıldığı Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali´nin açılış oyununu Azerbaycan ekibi sahneye koydu. Oyun öncesi konuşan öğrenciler Kayseri´yi "Süper" bir şehir olarak değerlendirdiler ve tekrar gelmek istediklerini belirttiler.

Bakü ekibinin oyuncularından Mehmetov Rüfat Azerbaycan´dan selam getirdiğini belirtti ve böyle bir festival düzenlendiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür etti. Kayseri´de çok iyi dostluklar kuracaklarına inandığını belirten Mehmetov Rüfat, Türkiye´yi ve festivale katılan Kıbrıs´ı kardeşleri olarak gördüklerini söyledi. Kayseri´yi süper bir şehir olarak nitelendiren Rüfat, "Festivali ve Kayseri´yi çok sevdik. Zaten Türkiye´yi çok seviyoruz. Biz bir millet iki devletiz" dedi.

Oyuncular daha sonra "Cırtdan Nağılı" adlı oyunu sahnelediler. Şehir Tiyatrosu´nda sahnelenen festivalin ilk oyununu başta öğrenciler olmak üzere salonu dolduran izleyiciler ilgiyle izlediler.