Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TMMOB`DAN PANKARTLA PROTESTO

TMMOB`DAN PANKARTLA PROTESTO

Kayseri İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası yönetimleri, `TMMOB Yasası değişikliğini` hizmet binalarına astıkları pankartla protesto etti.

Kayseri İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası yönetimleri,  `TMMOB Yasası değişikliğini` hizmet binalarına astıkları pankartla protesto etti. TMMOB Yasası`nın iktidar tarafından değiştirilmek istendiğinin belirtildiği pankartta, "Siyasi iktidar ile meslek odaları arasında vesayet ilişkisi kuran değişikliğe hayır" ifadeleri yer aldı.

İnşaat Mühendisleri Odası`nın, Mühendisler İş Hanı`nda bulunan hizmet binasına, `TMMOB Yasası değiştirilmek isteniyor` başlığı ile asılan pankartta,""Meslek Odalarını toplumsal ve kamusal yarar ilkesinden uzaklaştıran, meslek odalarının merkezi demoktarik yapsını dağıtan, siyasi iktidar ile meslek odaları arasında vesayet ilişkisikuran, meslek odalarını üyeleriyle rekabet edecek şirketler gibi gören yasa değişikliğine hayır" diye yazıldı.

MİMARLAR: DİRENİYORUZ

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi de, Sahabiye Mahallesi`nde bulunan hizmet binasına astığı pankartta yasa değişikliğine tepki gösterdi. Pankartta, `Bütün yaşam alanlarımızı talana açan, mesleğimizi meslek odalarımızı kamu yarınını yok sayan uygarlaşma karşıtı politikalara direniyoruz` denildi.