Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

: TMMOB KAYSERİ ŞUBESİNDEN YASA TASARISI HAKKINDA AÇIKLAMA

: TMMOB KAYSERİ ŞUBESİNDEN YASA TASARISI HAKKINDA AÇIKLAMA

KAYSERİ, Makina Mühendisleri Odası hizmet binasında düzenlenen basın toplantısına, TürkMühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı 14 oda temsilcisi katıldı

KAYSERİ, Makina Mühendisleri Odası hizmet binasında düzenlenen basın toplantısına, TürkMühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı 14 oda temsilcisi katıldı. Toplantıda basın açıklamasını okuyan Hamdi Atay, tasarının özellikle meslek odalarının kamu kuruluşu niteliğinin çıkarılmasıyla,odaları halktan uzaklaştırmayı, etkisizleştirmeyi, üyelerle odaların ilişkilerini zayıflatmayı amaçladığını öne sürdü. Bu girişimin  Anayasa'nın 135'inci maddesine de açıkça aykırı olduğunu savunan Atay şunları söyledi:
"Kayseri'de hizmet eden meslek odaları olarak, yanlı siyasetten uzak, güçlü ve etkin meslek odalarına Kayseri ve Türkiye'nin ihtiyacı var. Bu süreçte mesleğimiz ve odamız üzerinde otoriter, vesayet oluşturma boyutuna karşı, mesleğimizin, meslektaşlarımızı ve kamunun hakkını korumaya yönelik mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun yanında 14 Şubat'taAnkara'da gerçekleştireceğimiz TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu'na da tüm mühendis, mimar ve şehir plancılarını davet ediyoruz."