Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TOMARZA´DA ANNESİNİ ÖLDÜREN KIZA 20 YIL HAPİS CEZASI

TOMARZA´DA  ANNESİNİ ÖLDÜREN KIZA 20 YIL HAPİS CEZASI

Tomarza´da tartıştığı annesini 4 yerinden bıçaklayarak öldürmekten yargılanan 24 yaşındaki Şengül Taşan, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tomarza´da tartıştığı annesini 4 yerinden bıçaklayarak öldürmekten yargılanan 24 yaşındaki Şengül Taşan, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 9 Ocak 2016´da Tomarza İlçesine bağlı Harsa Mahallesinde meydana geldi. Hacı Mustafa ve Durdu Taşan çifti, kızları Şengül Taşan ile birlikte sabah kahvaltı yaptı. Hacı Mustafa Taşan´ın evden ayrılmasından kısa bir süre sonra anne ile kızı bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Şengül Taşan, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla annesini sırtından ve göğsünden yaraladı. Kızının elinden kurtularak evden çıkan kadın, komşularından yardım isterken, arkasından yetişen kızı, bahçede 2 kez daha bıçakladı. Şengül Taşan olay yerinde ölürken, zanlı kızı tutuklandı.

2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada sanık Şengül Taşan tutuklu bulunduğu Nevşehir E Tipi Cezaevi´nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanığın babası Mustafa Taşan da mahkemede hazır bulundu. Mahkeme heyetinin, sanığın cezai ehliyeti olup olmadığının belirlenmesi için ertelediği davada Şengül Taşan´ın Erciyes Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi ve Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi´nden alınan raporlarda cezai ehliyetinin bulunduğu belirtildi.

Sanık Avukatı ise mahkemede yaptığı savunmada, "´Sanık Şengül, komşularına ben evliya oldum" dediğini iddia ederek akıl sağlığının yerinde olup olmadığının yeniden araştırılmasını istedi. Sanık avukatının bu isteği reddedildi. Mahkemede son sözü sorulan Şengül Taşan, "´Bir şey diyemiyorum" karşılığını verdi. Baba Mustafa Taşan ise mahkemede verdiği ifadede, "´Nevşehir´de çalışıyorduk, olayı sonradan duydum ancak karımın kızıma ne hakaret ettiğini duydum ne de dövdüğünü gördüm" diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonunda annesi Durdu Taşan´ı bıçaklayarak öldüren Şengül Taşan´ı "nitelikli kasten öldürme" suçundan 20 yıl hapis cezana mahkum etti.