Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

TÜCCARLAR PATATESİ STOKLADI KİLOSU 5 TL ÇIKTI

TÜCCARLAR PATATESİ STOKLADI KİLOSU 5 TL ÇIKTI

Yaklaşık 250 bin dekarlık alanda bu yıl 1 milyon 200 bin ton civarında patates üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Veli Kenar, marketlerde patatesin 5 liraya kadar yükselmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmelerde artışın 2 önemli nedeni olduğunu savundu

Yaklaşık 250 bin dekarlık alanda bu yıl 1 milyon 200 bin ton civarında patates üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Veli Kenar, marketlerde patatesin 5 liraya kadar yükselmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmelerde artışın 2 önemli nedeni olduğunu savundu. Bunlardan birinin İzmir`in Ödemiş İlçesi`nde geçen aralık ayında yaşanan don olayı olduğunu ifade eden Kenar, "Ödemiş`te yaklaşık 300 bin ton patates dondu ve tarlada kaldı. Bununla birlikte Niğde veNevşehir`de tüccarlar patatesi depolarında stokladı" dedi.
`1 LİRADAN TOPLADILAR`
Tüccarların patatesleri stokladığını gören bazı üreticilerin de elindeki patatesi satmadığını belirten kenar, şunları söyledi:
"Tüccarlar tarladan 1 liraya topladığı patatesleri stoklayarak fiyatların yükselmesini bekledi. Bunu gören bazı üreticiler de elindeki patatesi çıkarmadı. Bizim bildiğimiz kadarıyla şu anda Niğde`deki depolarda 30 bin ton civarında patates var ve bunun 20 bin tonu tüccarlara ait. Böyle olunca fiyatlar yukarıya doğru çıktı. Bu durumda vatandaş patatesi 3-5 gün bekleterek, 2 liraya satmadığı bir patatesi 2.2 liraya satabiliyor. Daha sonra bu fiyat pazarda, manav ve marketlerde kalitesine göre 4.5-5 liraya kadar çıkabiliyor. Bu yapılanın adı da fırsatçılıktır."