Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TÜMTÜRK: URUMÇİ`DE İMAMLARI ZORLA DANS ETTIRMEK, İSLAMA HAKARETTIR

TÜMTÜRK: URUMÇİ`DE İMAMLARI ZORLA DANS ETTIRMEK, İSLAMA HAKARETTIR

Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Çin`in Urumçi kentinde 3 gün önce cami imamlarının meydanda toplanarak, zorla dans ettirildini anlatırken bu uygulamaya tepki gösterdi.

Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Çin`in Urumçi kentinde 3 gün önce cami imamlarının meydanda toplanarak, zorla dans ettirildini anlatırken bu uygulamaya tepki gösterdi. Tümtürk, "Çin`in imamları dansöz gibi oynatması, İslam dünyasına hakarettir" dedi.

Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, Çinli yetkililerin, Doğu Türkistan`ın Urumçi kentindeki bütün cami imamlarını bir meydanda toplayıp toplu halde dans etmeye zorladıktan sonra "Maaşınızı Allah vermiyor, Çin hükümeti veriyor" diye bağırdıklarını anlatırken bu uygulamayı kınadı. Tümtürk, şöyle dedi:

"Cami imamlarının Urimçi`de meydanlara toplatılarak topluca dans ettirilmesini üzüntü ile karşıladık. 3 gün önce meydana gelen bu olay,maalesef gerçek. Çin resmi haber ajansının görüntü, hem de fotoğraflarını servis ettiği bu haber aslında tüm Müslümanları aşağılamak i çin yapılmıştır. Cami imamlarının zorla, dansöz gibi oynatılmasına mı, İslam dünyasının bu olaya sessiz kalmasına mı üzülelim tam olarak bilemiyorum. Bu sadeceDoğu Türkistan`daki değil, bütün dünya müslümanlarına yapılmış bir hakarettir. İslam İşbirliği Örgütü nerede ? Çin zulmüne her zaman suskun olan İslam İş Birliği örgütünü de göreve çağırıyoruz."

Kayseri`de sayısı bugünlerde 700`e ulaşan Uygur Türkü`ne  Kayseri halkı ve valiliğin sahip çıktığını belirten Seyit Tümtürk, "Devletimize ve Kayseri`deki yöneticilere ve yardımsever Kayserililere teşekkür ederiz" diye ekledi.