Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TURİZMDE TANITIM ÇALIŞMALARI MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLIYOR

TURİZMDE TANITIM ÇALIŞMALARI  MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLIYOR

Kayseri Valiliğince turizm sektörüne yönelik başlatılan tanıtım çalışmaları sonucu 6 bin yıllık tarihe sahip Kayseri'nin kültürel mirası ve doğal güzellikleri daha çok ilgi görmeye başlayarak, seyahat acentaları ile turizm operatörleri tarafından yeni bi


Kayseri Valiliğince turizm sektörüne yönelik başlatılan tanıtım çalışmaları sonucu 6 bin yıllık tarihe sahip Kayseri'nin kültürel mirası ve doğal güzellikleri daha çok ilgi görmeye başlayarak, seyahat acentaları ile turizm operatörleri tarafından yeni bir destinasyon olarak sunulmaya başlandı.

Vali Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada, sanayi ve ticaret kenti olarak bilinen Kayseri'nin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, turizm alanında da önemli bir başarı hikayesine ulaşabilmenin kararlılığında çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Binlerce yıllık tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri'nin kültür, doğa ve kış turizmi avantajlarına sahip olduğunu ve bu yönü ile deniz turizminin iddialı alternatifleri arasında yer aldığını ifade eden Vali Düzgün, bölgenin turizm alanındaki avantajlarının dünyanın dört bir yanına duyurulabilmesinin en etkili yollarından birisinin tanıtım olduğunu, bunun da tur operatörleri ve turizm gazetecileri ile seyahat dergisi yazarları aracılığıyla daha etkili gerçekleştiğini belirtti.

Bugüne kadar Avrupa Ülkeleri, Amerika ve Rusya dahil olmak üzere çok sayıda ülkeye yönelik tanıtım programları düzenlediklerini ve iç turizm paydaşlarını da ihmal etmeyerek kararlı bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Vali Düzgün, bu çalışmaların sonucu olarak Kayseri'nin turizm alanında önemli bir destinasyon haline geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Türkiye, dünya turizm pazarında son yıllarda ciddi bir pay almaya başladı. Ülkemiz özelikle son 15 yıldır turizm sektöründe ciddi atılımlar yaptı. 2014 yılı sonu itibari ile yaklaşık 40 milyon turist ülkemizi ziyaret ederek, dünyanın en fazla turist kabul eden altıncı ülkesi konumuna yükseldik. Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyar kişi turizm amaçlı seyahat ediyor. İnsanların gelir ve kültürel eğitim seviyesi yükseldikçe seyahat edenlerin sayısı giderek artıyor. Bizde Kayseri olarak bu pastadan payımızı daha fazla almak ve Kayseri`nin kültürünü, doğal güzelliklerini, kültürel mirasını ve zengin tarihini tüm dünya insanları ile paylaşmak istiyoruz. Bu kapsamda, Kapuzbaşı Şelalerinden Kültepe Ören Yeri`ne, Kayseri merkezdeki Selçuklu eserlerine ve her geçen gün yıldızı parlayan Erciyes Kayak Merkezi`ne kadar onlarca, yüzlerce önemli turizm noktası bulunan şehrimize farklı zamanlarda tur operatörleri, turizm gazetecileri ve seyahat acentalarını davet ederek, şehrimizi ve sahip olduğu turizm potansiyelini yerinde anlatma gayretinde olduk. Yurtiçi ve yurtdışından birçok temsilcinin katıldığı bu info turlar ile şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin sahip olduğu güzellikleri en iyi şekilde tanıtma fırsatı bulduk ve bunların yansımalarını çok olumlu şekilde gördük.”

Vali Düzgün, gerçekleştirilen info turların meyvesini vermeye başladığını belirterek, şehrimize gelen turizm acentalarının Kayseri'yi yeni bir destinasyon olarak programlarına eklediklerini söyledi. Bu doğrultuda info tura katılan tur operatörlerinin Kayseri'yi güzergahlarına alması sonucu Şubat ayından itibaren özellikle kültür ve macera turizmi amaçlı turistler ilimize gelmeye başladılar.

Vali Düzgün, şehre gelen tur operatörlerinin belirlediği Kayseri destinasyonunun Talas- Ağırnas- Erciyes- Kapuzbaşı- Soğanlı rotası şeklinde turistlere sunulduğunu ve turistlerin programdan etkilenerek Kayseri'yi bu yönüyle tanımalarının mutluluğunu kendilerine ilettiklerini dile getirdi.

Vali Düzgün, turizmde tanıtım çalışmalarının bundan sonrada sürdürüleceğini belirterek, her fırsatın tanıtım amacıyla değerlendirilmesinin önemine işaret etti.