Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TÜRK BÜRO SEN GENEL BAŞKANI YOKUŞ:KAMUDA ADALET VAR DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM

TÜRK BÜRO SEN  GENEL BAŞKANI YOKUŞ:KAMUDA ADALET VAR DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ?Bugün kamuda adalet var, liyakat var diyenin ben alnını karışlarım. Bu ülkede 15 yıldır iktidarda olanların en büyük adaletsizlik yaptıkları yerler devlet memurlarının çalıştığı kamu kurumlarıdır? dedi.

 

 Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ?Bugün kamuda  adalet var, liyakat var diyenin ben alnını karışlarım. Bu ülkede 15 yıldır iktidarda olanların en büyük adaletsizlik yaptıkları yerler devlet  memurlarının çalıştığı kamu kurumlarıdır? dedi. 

Türkiye - Kamu-Sen´e bağlı Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Kayseri´de Vergi Dairesi´nde Türk Büro-Sen Şubesi´nin işyeri temsilciliği açılışına katıldı. Açılış öncesinde açıklamalarda bulunan Yokuş, devlet memurlarının devletin olmazsa olmaz unsurları olduğunu ifade ederek, ancak memurlar arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini söyledi.
?ÜLKEYİ YÖNETENLER MEMURLARDAN KORKUYOR?
Ülkeyi yönetenlerin, devlet memurlarının siyasete girmelerinden korktuklarını iddia eden Yokuş, ?Adımız sendika grev hakkımız yok, adımız sendika bağımsız hakem kuruluna gitme hakkımız yok, adımız devlet memuru siyasete katılma hakkımız yok. Yani her şeyimiz halen kısıtlı. Ülkeyi yönetenler diyorlar ki, bu memurları elimizde tutalım, kazara bunlara siyaset hakkı verirsek, bunlar bilgi birikimli tecrübeli, bu ülkeye yönetmekte güç sahibi olurlar, yarın siyaset de rant  olmaktan çıkarırlar. Siyaseti bir hizmet aracı olarak kullanırlar, hatta Meclis´teki koltuklara gelir, otururlar bizim koltuklarımızı elimizden de alırlar, diye korkuyorlar anlaşılan? dedi.
?EN BÜYÜK ADALETSİZLİK KAMUDA YAPILIYOR?
Vergi affının yeniden gündeme getirilmesine de tepki gösteren Yokuş, aynı zamanda yan yana çalışan memurlar arasında da maaş adaletsizliklerinin olduğunu ifade etti. Yokuş şunları söyledi:
?Bugün kamuda adalet var, liyakat var diyenin ben alnını karışlarım. Bu ülkenin en büyük adaletsizlikleri özellikle bu ülkede 15 yıldır iktidarda olanların en büyük adaletsizlik yaptıkları yerler devlet memurlarının çalıştığı kamu kurumlarıdır.  Allah´a çok şükür Maliye Bakanlığımız adaletsizlik konusunda çok fazla zarara uğramamıştır. Adaletsizlik, ayrımcılık konusunda Milli Eğitim´e, Sağlık Bakanlığı´na gidin görün, adam kayırmacılığını görün. Adı adalet olan bir siyasi iktidarın adaleti oralarda nasıl ayaklar altına alındığını, en temel insan hakkı olan çalışma  hakkının nasıl çiğnediğini görün.?
Devlet memurlarının sahipsiz olduğunu öne süren Yokuş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bir çok kamu çalışanının haksız yere görevlerinden ihraç edildiklerini de öne sürdü. Yokuş, ?Bugün 100 bin den fazla devlet memuru ihraç edilmiş, 25 bine yakını da hala yanlışlık yaptık diyerek geri gönderilmiş, pardon denilmiştir. 50 bine yakın memur ise şu anda açıktadır. Bizim derdimiz şu; bu devlete, millete kim  kem gözle baktıysa, kim  devletin memuru olup kaynakları FETÖ´ye, şuraya buraya peşkeş çektiyse, kim devletin memuru olup, terör  örgütüne bulaştıysa kim  memur olup birilerine haksız kazanç kazandırmışsa ya da kendisi devlet kaynaklarından  hırsızlık yapmışsa boyu devrilsin, canı çıksın, canı cehenneme. Çünkü  devletin malı yetim malıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI