Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TÜRK DOKTORUN BAŞARILI OPERASYONUNU, DÜNYADA 37 BİN DOKTOR İZLEDİ

TÜRK DOKTORUN BAŞARILI OPERASYONUNU, DÜNYADA 37 BİN DOKTOR İZLEDİ

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan´a, dünyanın en prestijli tıp dergisi "The New England Journal of Medicine" dergisinde yayınlanarak uluslararası başarı getiren, akciğer ana damarından pıhtı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan´a, dünyanın en prestijli tıp dergisi "The New England Journal of Medicine" dergisinde yayınlanarak uluslararası başarı getiren, akciğer ana damarından pıhtı çıkartma görüntüsü, dünyada 39 bin 975 hekim tarafından izlendi.

Prof. Dr. Oğuzhan, 77 yaşındaki bir kadın hastanın akciğer ana atardamarından mekanik yöntemle pıhtı çıkartma görüntüsünü içeren vaka sunumunun ABD´de iki asırdır yayında olan dünyanın en prestijli tıp dergisi "The New England Journal of Medicine´de 7 Ocak 2016 tarihinde yayınlandı. Yurt içi ve yurt dışından kutlama ve tebrik mesajları gelmeye devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Oğuzhan, "Çok fazla mail aldık, maillerde Erciyes Üniversitesi Ana Bilim Dalımızda çalışmak isteyen doktorlar bile oldu. Bu da bizleri bir hayli mutlu etti" dedi.

´The New England Journal of Medicine" dergisinin web sayfasında vakanın izlenme oranını içeren bir haritanın bulunduğunu belirten Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, şunları söyledi:

"Bu haritaya bakıldığında dünyanın neredeyse her ülkesinden 36 bin 975 hekimin, vakamı izlediğini gördüm. Tabii ki bu durum beni bir hayli mutlu etti. Çünkü uluslararası tanınırlık açısından bu oldukça önemli. Derginin web sitesindeki haritada görüntümün izlenme oranında; ABD 13 bin 999 (yüzde 36) izleyici ile ilk sırada yer alıyor. ABD´yi 1705 izleyici (yüzde 5) ile Türkiye takip ediyor. Üçüncü sırada 1349 (yüzde 4) izleyici ile İtalya yer alıyor. Dördüncü sırada 1215 (yüzde 3) ile Danimarka. Beşinci sırayı 900-1100 arası (yüzde 3) izlenme oranıyla Japonya, Brezilya, Estonya, Fransa ve Hindistan paylaşıyor. Derginin web sitesinde yayınlanan vaka görüntülerim; Suriye, Irak gibi savaş ülkelerinin yanında Somali, Sudan, Zimbave, Burkino Faso gibi ülkeler de dahil internet bağı olan dünyanın tüm ülkelerinden izlenmiş. Yayınımın dünyaca prestijli bir dergide yayınlanması ve dünyada 39 bin 975 hekim tarafından izlenmesi hem ülkemiz adına, hem de Erciyes Üniversitesi adına sevindirici bir durum."