Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TÜRK -EĞİTİM SEN ÜYELERİNDEN ?KADIN VE GÜCÜ? BULUŞMASI

TÜRK -EĞİTİM SEN ÜYELERİNDEN ?KADIN VE GÜCÜ? BULUŞMASI

Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 nolu Şube tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Kadın ve Gücü" buluşması yapıldı.

Türk  Eğitim-Sen Kayseri 1 nolu Şube tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Kadın ve Gücü" buluşması yapıldı.  

Tuana restoranda düzenlenen programa, Türk Eğitim-Sen 1 nolu Şube Başkanı Muharrem Çolak, Türk Eğitim-Sen 1 nolu Şube Kadın Kolları Başkanı İnayet Eroğlu ve Türk Eğitim-Sen üyeleri katıldı. Programda açılış konuşması yapan Türk Eğitim-Sen 1 nolu Şube Kadın Kolları Başkanı İnayet Eroğlu, "Kadınlar insanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardında ki kahramandır. 8 Mart tüm dünyada kutlanan kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gündür. Esasen Türk kadını töremiz gereği zaten bu haklara sahiptir. Türk kadını çok özeldir. Çünkü Türk kadını dik duruşun sembolüdür. Korku nedir bilmeyen, umudu ve inancı tükenmeyen zalime boyun eğmeyen bir kültürden gelir? dedi.

Türk kültüründe kadının erkek ile eş değerde olduğunu belirten Eroğlu, "Günümüzde tüm dünya kadınlarında olduğu gibi Türk kadınını da hayatın her anında yaşadığı ciddi sıkıntılar vardır. Özellikle hayatımızda yaşadığımız her türlü sıkıntılara karşı durabilmek ve mücadelemiz ile yola devam edebilmek, haklarımızı aramak için hepimiz doğru yerdeyiz. Hepimiz Türk Eğitim Sen çatısı altındayız. Bu şartlar altında yaşanılan sıkıntılara karşı durma ve çalışan tüm kadınlarımızın haklarını koruma Türk Eğitim Sen´in boynunun borcudur" ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim-Sen 1 nolu Şube Başkanı Muharrem Çolak ise, "Bizler Türk milleti olarak kendi öz benliğimize dönmek zorundayız. Biz Türk doğduk Türk öleceğiz. Kadına ikinci sınıf muamelesi yapmaya çalışanlar bunun bedelini ödeyecektir. Türk kadını kıymetli ve değerlidir. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum" şeklinde konuştu.