Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TÜRKAV KAYSERİ ŞUBESİ AÇILDI

TÜRKAV KAYSERİ ŞUBESİ AÇILDI

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kayseri Şubesinin açılışı düzenlenen etkinlikle yapıldı.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kayseri Şubesinin açılışı düzenlenen etkinlikle yapıldı.

Açılışta konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Son zamanlarda ortaya çıkan bonzaiyi göz önüne alacak olursanız gençler arasında uyuşturucu kullanım oranı yüzde 26-27`lere çıkmış durumda" dedi.

Açılışa, Vali Yardımcısı Mehmet Emin AvcıMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve TÜRKAV üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Muhakkak ki vakıflar Türk İslam geleneğinin en önemli unsurlarından birisi. Öyle ki Türkler sadece insanlara değil, doğanın çeşitli kuşlara, işte sokakta köpeklere, hatta yerlere tüküren insanların hastalık saçmaması için onların üzerine kireçler atmak üzere vakıflar kurulmuş. Bazı şehirlerde vergisini ödeyemeyecek durumda fakir düşen insanların vergilerini ödemesi için bir takım mahallelerde evleri kiraya verilmek suretiyle halkın vergileri ödenmektedir. Bu TÜRKAV`ın kurulmuş olması ve Kayseri`de bir şubemizin açılmış olması büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Halaçoğlu ayrıca, "Bugün hem fikri açıdan hem de manevi açıdan sağlam bir nesil yetiştirilmesinden söz ediliyor. Bugün bundan 15-20 sene öncesine nazaran baktığımızda gerçekten nesillerimizin hem kendi milli değerlerine hangi ölçüde öğrenip öğrenmedikleri, ayrıca ne kadar uyuşturucu müptelası olup olmadıklarına baktığımızda buna ne kadar ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor. Hele hele son zamanlarda ortaya çıkan bonzaiyi göz önüne alacak olursanız gençler arasında uyuşturucu kullanım oranı yüzde 26-27`lere çıkmış durumda. Haliyle böyle bir neslin Türkiye`nin geleceği açısından baktığımızda hoş olmayacağını belirtmek gerekir. İşte bunun temel sebebi de sokaklarımızda, televizyonlarda manevi değerlerimize hangi ölçüde uygun programlar yer alıp almadığı göz önüne alınmalı" ifadelerini kullandı.

Programda TÜRKAV Yönetim Kurulu adına konuşan Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, "Türk-İslam medeniyetinin maddi-manevi hizmetlerinin temelinde vakıflar her dönemde itici güç konumunda ana unsur olmuştur. Zira tarihimizde; bir insanın doğumundan ölümüne kadar ki yaşamının her kademesinde değişik adlarla vakıfların varlığının söz konusu olduğu bilinmektedir. Günümüzde de vakıfların aynı mana ve ruhla hizmet verebilmeleri toplumsal barışın, huzurun ve verimliliğin artmasıyla doğru orantılıdır. İnsanımızın yetişmesi, geleceğe hazırlanması ve mensubu bulunduğu büyük Türk Milletine daha iyi hizmet edebilmesi konusunda kamu görevlileri hemen her dönemde toplum hayatının merkezinde olmuşlardır" dedi.

Yuvalı ayrıca, "Kamu görevlilerinin hayata hazırlanmaları ve meslek hayatlarında daha fazla verimli olabilmeleri amacıyla 1989 yılında kurulmuş olan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı`nın genel merkezi Ankara`da olup, ülke genelinde 80 şubesi bulunmaktadır. Vakfımızın amacı; fikri ve manevi açıdan sağlam bir nesil yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. Vakfımız bu amaca yönelik ülke genelinde kamu görevlilerine yönelik birçok eğitim faaliyeti içerisinde yer almaktadır. Bu düşünce ile ülkemizin meselelerini alanlarında uzman olan bilim, düşünce ve kültür-sanat adamlarını şehrimize davet ederek, sorunların ortaya konması ve özellikle de çözüm tekliflerinin yılın sonunda ilgili makamlara rapor halinde sunularak paylaşılmasını amaçlamaktadır" diye konuştu.