Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN KAYSERİ´DE

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN KAYSERİ´DE

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın İsmail Kahraman bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Kayseri´ye geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın İsmail Kahraman bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Kayseri´ye geldi.
 
TBMM Başkanı Sayın Kahraman´ı Kayseri´ye gelişinde Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri karşıladı.
 
TBMM Başkanı Sayın Kahraman Erzurum Üniversiteleri 17´inci Geleneksel Mezunlar Buluşmasına katıldı.
 
Programa TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman´ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, önceki dönem bakanlarımızdan Beşir Atalay, Ömer Dinçer, Mustafa Elitaş, İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ile kurum ve kuruluşlarının yöneticileri karşıladı.
 
Programda bir konuşma yapan TBMM Başkanı Sayın Kahraman, ?Ülkemizin kalkınmasında çok büyük gelişmeler oldu. Daha fazla olmasın diye önümüzü kesmek istiyorlar. Ama bunu beceremeyecekler. Bir millî şuur ve ruh halinde birleşmiş bir Türkiye var. Bunu 15 Temmuz´da gördük. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Bu milletimizin bir destanı oldu. Burada en önemli isim Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´dır. Halkı meydanlara çağırması ve halkımızın darbeye karşı oluşu fevkalade bir tablo ortaya koydu. Türkiye bir yokluktan kurtuldu. Çünkü bu 15 Temmuz bir darbe teşebbüsü değil Türkiye´yi işgal teşebbüsüdür. Ülkemiziz işgal edemediler. Bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, Meclisimizin, milletimizin, bütün sivil toplum kuruluşlarının ve basınımızın büyük emeği var.? Dedi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki´de yapmış olduğu konuşmada ?Sivil toplum kuruluşlarımız bu kutlu yürüyüş döneminde büyük bir azim ve kararlılıkla görevlerini ifa ettiler ve etmeye devam etmektedirler.  Türkiye, oynanan tüm oyunları ve kurulan bütün tuzakları bozarak bugüne geldi. Bunda MTTB´nin de büyük emeği ve gayreti var.? Diye konuştu.
Vali Süleyman Kamçı´da yapmış olduğu konuşmada, ? Erzurum Üniversitesi Mezunları Milli Türk Talebe Birliği Platformu olarak Kayseri buluşmasını gerçekleştirmek üzere İlimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Osmanlı Devleti I. Dünya Savaşı içerisinde iken Dar-ül Fünun, yani üniversite gençliğini bir araya getirmek amacı ile 1916´da kurulan Millî Türk Talebe Birliği, bir diriliş hareketidir. O dönemde, Türklüğü öne çıkaran bir düşünce ile İttihat ve Terakki Fırkası tarafından kurulan Millî Türk Talebe Birliği,  Cumhuriyet tarihimiz boyunca bazı dönemlerde aktif, bazı dönemlerde ise pasif rol oynamıştır.
 
Milliyetçi yapısı zamanla muhafazakâr çizgi ile birleşen MTTB, günümüzde bu iki özelliğin buluştuğu bir gençlik hareketi olduğunu söyleyebiliriz.
Ülkemizin 15 Temmuz´da egemenliğine ve istikbaline yönelen hain darbe girişimi, milletimizin milli ve manevi değerlerinin gücü ve Allah´ın yardımı ile etkisiz hale getirildiğini hepimiz biliyoruz diye konuşan Vali Kamçı, bu nedenle, milli ve manevi değerlerimize bağlı, günümüzün bilgi ve teknolojileri ile kendini yetiştirmiş bir nesil yarınlarımız için en büyük umudumuz olacaktır.? Diye konuştu.
 
-BİRLİK VAKFI KAYSERİ ŞUBESİ AÇILDI
 
TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman ve protokol üyeleri daha sonra Birlik Vakfı Kayseri Şubesinin açılışına katıldı.
Burada bir konuşma yapan TBMM Başkanı Sayın Kahraman, vakıf ruhunun yaşaması gerektiğini söyleyerek, "Vakıf ruhu yaşamalıdır. Tarihlerin büyük önemi vardır. Tarihleri iyi seçmek lazım" dedi.
 
BİRLİK VAKFI ÖĞRENCİ YURDU´NUN TEMELİ ATILDI
 
Birlik Vakfı Öğrenci Yurdu´nun temel atma törenine TBMM Başkanı Sayın Kahraman Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
 
Temel Atma Töreninde yaptığı konuşmada TBMM Başkanı Sayın Kahraman, ?Kayseri´yi hayırseverliği konusunda kıskandık. İnşallah her şehir Kayseri gibi birinci olur ve hayırda yarışır. Böyle eserler ahirette bize sevap kazandıran eserlerdir. İyi bir evlat, insanlığa yararlı eser ve istifade edilen kitap; bunlar kendileri vefat etse dahi kıyamete kadar insana sevap kazandırır. Bu hayır sahiplerini tebrik ediyoruz, sayıları artsın diye de niyaz ediyoruz. Ekonomi geliştikçe ve zenginliklerimiz arttıkça bu eserlerin sayısı da artacaktır. Yurdun kısa zamanda biteceği ifade edildi. İnşallah buradan iyi ve kıymetli gençler yetişir. Fiziki mekanların içinin ruhen de doldurulması lazım. Gençliğin yetişirken milli ve manevi değerlerine değer veren kişiler olarak yetişmesi lazım. Onları bu şekilde yetiştirdiğinizde memleket de kalkınıyor demektir. Allah buralarda manevi ve milli şuur sahibi insanların yetişmesini nasip etsin. Onlar olmasaydı 15 Temmuz önlenmezdi. Böyle insanların varlığı bunu sağladı? diye konuştu.?
 
Vali Süleyman Kamçı´da ? Kayseri alt yapısı, sanayisi, ticareti, eğitim ve sağlık imkanlarıyla, özellikle çevre illerden göç alan, orta Anadolu´nun incisi diyebileceğimiz bir şehir. İlimizin sahip olduğu bu potansiyellerin, üniversite öğrencileri için de birer tercih sebebi olduğunu düşünüyorum.Bunun yanı sıra, 2 si devlet, 1 i özel olmak üzere 3 üniversitemiz ile gençlerimize kaliteli bir eğitim hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz.
 
Erciyes Üniversitemiz, URAP tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre Ülkemizin en iyi ilk 15 üniversitesi içerisinde yer almıştır. 2013 yılında ilk öğrencilerini kabul eden Abdullah Gül Üniversitemizin birçok bölümü ise Türkiye´nin en başarılı öğrencileri tarafından tercih edilmiş ve AGÜ birçok bölümü ilk 5´te olmak üzere, en başarılı ilk 10 üniversite içinde yer almıştır. ÖSYM verilerine göre, vakıf üniversiteleri içerisinde bursu verme açısından Nuh Naci Yazgan Üniversitemizin, en ön sıralarda yer aldığı anlaşılmaktadır. Üniversitelerimiz, gerek başarı sıralamaları gerekse sundukları imkanlar ile öğrencilerimizin hizmetindedir. Şüphesiz, öğrencilerin bu imkanlar dışında en önemli beklentisi konaklama ve yurt imkanlarının yeterli olmasıdır. Bu kapsamda, yurt-kur, vakıflar ve özel yurtlarımız ile öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz.
 
İlimizde öğretim gören yaklaşık 60 bin üniversite öğrencimize konaklama imkanı sağlayacak Birlik Vakfı Öğrenci Yurdu´nun da, bu alanda önemli bir katkısı olacağı kanaatindeyim. ? dedi.
 
Konuşmaların ardından yapılan dualarla öğrenci yurdunun temeli atıldı.