Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ, ERÜ´DE TARTIŞILDI

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ, ERÜ´DE TARTIŞILDI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Stratejik Araştırmalar Merkezi (ERUSAM) tarafından düzenlenen konferansta, "Rusya´nın Suriye Stratejisi ve Türkiye? Rusya Krizi" ele alındı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Stratejik Araştırmalar Merkezi (ERUSAM) tarafından düzenlenen konferansta, "Rusya´nın Suriye Stratejisi ve Türkiye? Rusya Krizi" ele alındı.

ERUSAM Konferans Salonu´nda toplanan çok sayıda akademisyen ve öğrenciye Arş. Gör. Tekin Aycan Taşcı "Rusya´nın Suriye Stratejisi ve Türkiye ? Rusya Krizi" konulu konferans verdi. Taşcı, Sovyet Rusya ve Suriye arasında 1946´da kurulan ikili ilişkiler temelinde, Suriye´nin zamanla Rusya´nın Orta Doğu´daki en sadık müttefiki haline geldiğine dikkat çekti ve bu ilişkiler kapsamında Suriye´nin Rusya için önemi ve Rusya´nın buradaki amaç ve stratejileri hakkında bilgiler verdi. Rusya´nın, Suriye´de varlığının nasıl Türkiye? Rusya krizine dönüştüğünü de anlatan Taşcı, Rusya´nın PYD terör örgütüne destek vermesinin ve Suriye´deki Türkmenler başta olmak üzere ılımlı muhalifleri vurmaya devam etmesinin iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi önündeki en büyük engel olduğunu kaydetti.