Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

Ankara´da yüz binlerce kişi "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" demek için dev Türk Bayrağı ile yürüdü.

 

 

Başkent Ankara bugün "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganıyla yürüdü. Sıhhiye Meydanı´nda saat 16.30´da başlayan yürüyüşte dev bir Türk Bayrağı açıldı.
Eyleme TOBBTÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen,Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, Türkiye Barolar Birliği , Hak-İş, TESK, TÜRMOB veTürkiye Ziraat Odaları Birliği destek verdi.

Büyük yürüyüş 1. Meclis´te sona erdi. Yürüyüş sonrası TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlubir konuşma yaparak gelen herkese teşekkür etti.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

"Terör belası varken duramazdık. Bugün yüz binler burada. Üzerimizdeki oynanan oyunları defetmek için buraya geldik. Kardeşliğimiz için buraya geldik. Teröre hayır kardeşliğe evet dedik. Bugün 1. Meclis´teyiz. Şu an kurucu Meclis´teyiz. Gün birliğimize sahip çıkma günüdür. Hep birlikte vicdanımızın sesine kulak verdik. Kalbini öfkeyle dolduranlar değil, kalbi barış için çarpanlar adına buradayız. Bu millet kardeşliğine sahip çıkıyor. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız. Hep birlikte Türkiye´yiz. Teröre hayır kardeşliğe evet diyoruz."

Reklam

ALANDAN NOTLAR:

ANKARA DIŞINDAN 100´E YAKIN OTOBÜS GELDİ

Yürüyüş için Ankara dışından 100´e yakın otobüs geldi, polis Başkentin 5 giriş noktasında tedbirler aldı. Gelen otobüsler, Atatürk Kültür Merkezi alanına alındı. Toplanma alanı olarak belirlenen Sıhhiye meydanı, bariyerlerle kapatılırken, alan içinde uzman ekiplerce patlayıcı madde araması yapıldı.

7 AYRI NOKTADA ÜST ARAMASI

İşçi ve işveren örgütlerinin üyelerinin yanı sıra vatandaşlara da açık olan yürüyüşe katılanlar, polis kontrolünde 7 ayrı noktadan üst aramaları yapıldıktan sonra miting alanına alındı.

6 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda polis ekipleri konuşlandırıldı. Miting alanında güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik, Çevik Kuvvet, Terör ve Özel Harekat şubeleri başta olmak üzere, tüm branşlardan yaklaşık 6 bin polis görevlendirildi.

TEK SLOGAN

İşçi ve işveren örgütleri tarafından yürüyüş sırasında "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganı dışında başka bir sloganın atılmaması ve sadece Türk bayrakları açılması kararı alındı.



Yürüyüşü organize eden işçi ve işveren örgütleri şunlar:

HAK-İŞ, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçiSendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)

KAZANLI MÜTEAHHİTLERDEN YÜRÜYÜŞE DESTEK

Kazan İlçesi´ndeki müteahhitler de, ´Teröre hayır, kardeşliğe evet´ temalı yürüyüşe destek verdi.

Artan terör olayları nedeniyle 14 sivil toplum kuruluşu ve meslek gruplarının düzenlediği yürüyüşe Kazan Müteahhitler Derneği (KİMDER) yönetim olarak katıldı. Müteahhitlerin aldığı karara Kazan Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz GevrekAhmet CeylanOrhan Yazıcı da destek verdi. PKK terör örgütünün Kürt halkının hakkını savunmadığını belirten Dernek Başkanı Mustafa Erol, müteahhitler olarak grup halinde katıldıkları yürüyüş öncesinde Kazan´da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bugün sorumluluk alma vaktidir. Türkiye´nin zorlu bir süreçten geçtiği herkesin malumu. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü üzerinde bugün büyük bir oyun sergilenmekte. Siyasi görüşümüz ve etnik kökenimiz ne olursa olsun, söz konusu vatan olduğunda elimizi değil gövdemizi taşın altına koymak gerekir. Türkiye gibi güçlü bir devletin üzerinde planlar yapanlar bilmelidirler ki dedeleri de aynı oyunları oynamıştı