Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TÜRKİYE´NİN BAŞKANLIĞINDA G20 ZİRVESİ BASLADI

TÜRKİYE´NİN BAŞKANLIĞINDA G20 ZİRVESİ BASLADI

Dünyanın en önemli ekonomi ve siyaset zirvesi G-20 Liderler Zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşmasıyla resmen başladı

Dünyanın en önemli ekonomi ve siyaset zirvesi G-20 Liderler Zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşmasıyla resmen başladı İş 20 ve Emek 20 Oturumu´nda konuşan Erdoğan, Türkiye´de ekonomik kalkınma için yeni adımlar atıldığını, gençler ve kadınlar için yeni girişimlerin başlatıldığını belirtti.ABD Başkanı Barack ObamaAntalya´da iki gün sürecek G20 Liderler Zirvesi´ne katılmak üzere saat 06.58´de Antalya´ya geldi. Obama´nın ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Antalya´ya geldi. Putin´i Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci karşıladı.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği G-20 Liderler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın İş 20 ve Emek 20 Oturumu´nda yaptığı konuşma ile resmen başladı. 

Obama-Erdoğan görüşmesi ise saat 10.45 sularında başladı. Antalya´daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Regnum Otel´de gerçekleşen basına kapalı görüşme, 1 saat sürdü

19 Başlık ile G20 Nedir, Hayatımızı Nasıl Etkiliyor?

 

Japonya Başbakanı Shinzo Abe´yi taşıyan uçak Antalya Havalimanı´na geldi

 
 ABD Başkanı Barack Obama, G20 Liderler Zirvesi´ne katılmak üzere Antalya´ya geldi.

Başkan Barack Obama´yı taşıyan ABD Hava Kuvvetleri´ne bağlı ´Air Force One´ uçağı, saat 06.58´de Antalya Havalimanı´ndaki 1´inci piste indi. Başkan Obama´yı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel ve diğer yetkililer karşıladı. Kendisini karşılayan protokol mensuplarıyla tokalaşan Obama´ya yöresel kıyafetli bir kız ve bir erkek çocuk, çiçek verdi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G20 zirvesi için Antalya´ ya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´i Antalya Havalimanı´nda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Antalya Valisi Muammer Türker ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel karşıladı.

Karşılama töreninde yöresel elbise giyen iki çocuk, Putin´e çiçek verdi.

Putin, daha sonra karayoluyla zirvenin düzenleneceği Belek´e hareket etti.

 
 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, G20 Liderler Zirvesine katılmak üzere Antalya´ya geldi.

Merkel´i Antalya Havalimanında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz karşıladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, daha sonra karayoluyla zirvenin düzenlendiği Belek´e hareket etti.

Hollande katılmıyor

 
 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande´ın? Paris´te yaşanan terör saldırıları nedeniyle Türkiye´de düzenlenecek olan G20 liderler zirvesine katılamayacağı belirtildi.

Erdoğan ikili görüşmelere başladı

 
 

Antalya´da yarın başlayacak G-20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşmelerine bu sabah başladı. Erdoğan ilk görüşmesinde Malezya Başbakanı Necip Rezak´la saat 10.15´te bir araya geldi. Zirvenin merkez oteli Regnum Carya´da basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.

Rezak, basın mensuplarının görüntü aldığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan´a zirvenin güvenliği için kaç kişinin görev yaptığını sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sadece güvenli bölgede 12 bin güvenlik görevlisinin çalıştığını ifade etti.

Rezak, basın mensuplarının görüntü aldığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan´a zirvenin güvenliği için kaç kişinin görev yaptığını sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sadece güvenli bölgede 12 bin güvenlik görevlisinin çalıştığını ifade etti.

 

Erdoğan, ikinci görüşmeyi Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile saat 11.15´te yaptı. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Senegal Cumhurbaşkanı Sall huzurunda, "Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması" ve "Nakdi Yardım Uygulama Protokolü" imzalandı

 

Erdoğan daha sonra Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile öğle yemeğinde bir araya geldi. 

 
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü
Antalya´daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Regnum Otel´de gerçekleşen basına kapalı görüşme, 1 saat sürdü.

Erdoğan´ın dünya liderleriyle görüşmeleri gün boyu devam edeceği belirtiliyordu.