Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

TÜRKİYE´NİN KALKINMASI ÖNCELİKLE TÜRK ÇİFTÇİSİNİN KALKINMASINDAN GEÇİYOR

TÜRKİYE´NİN KALKINMASI ÖNCELİKLE TÜRK ÇİFTÇİSİNİN KALKINMASINDAN GEÇİYOR

Kayseri Pancar Kooperatifinde bir takım araçların çiftçilerin hizmetine sunulması esnasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay,Türkiye´nin kalkınmasının öncelikle Türk çiftçisinin kalkınmasından geçtiğini belirtti

 

Kayseri Pancar Kooperatifinde bir takım araçların çiftçilerin hizmetine sunulması esnasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay,Türkiye´nin kalkınmasının öncelikle Türk çiftçisinin kalkınmasından geçtiğini belirtti.

Kayseri Pancar Kooperatifinde yapılan törene; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Harun Halıcı, Hurşit Dede, Halis Lektemur, Denetim Kurulu Üyeleri; Av.Kaan Savruk, Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Pancar Kooperatif Müdürü Uğur Metiner, Pankobirlik temsilcileri, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı ve Kooperatif çalışanları katıldılar.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay konuşmasında; Kayseri Pancar Kooperatifi olarak, çiftçilerimizin işini kolaylaştırmak, ihtiyaçlarının zamanında teminini geliştirdikçe inanıyoruz ki çiftçilerimiz elde ettikleri  ürünlerden daha fazla gelir elde etme imkânına kavuşacaklar.

 Kayseri Pancar Kooperatifi olarak çiftçimize hizmette temel felsefemiz, Türk çiftçisinin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamak.  ürünlerinin değerinde satılması suretiyle elimizden geldiği kadar çiftçimizi daha fazla gelire kavuşturmaktır. Zaten Türkiye´nin kalkınması öncelikle Türk çiftçisinin kalkınmasından geçiyor. Bu anlayış içerisinde hizmetlerimizi gerçekleştirecek ve yeni teşebbüslerimiz, girişimlerimiz  olacaktır dedi.

Başkan Akay konuşmasını şöyle sürdürdü; Kayseri Pancar Kooperatifi 77 bin ortağı olan Türkiye´nin en büyük kooperatiflerinden bir tanesi ve Pankobirliğin de en büyük üyelerinden bir tanesidir. Her yıl yaklaşık 10 bin çiftçi ile sözleşme yapılıyor ve çiftçilerimize her türlü katkıyı her türlü kolaylığı sağlıyoruz.

Pancar ekim sözleşmesi yapılan  çiftçinin yanında başka tarımsal faaliyet yapan ortaklarımıza  da hizmet etmek gerekir. Biz işte bu çerçevede son yıllarda bu konuda önemli gelişmeler kaydetmeye başladık. Özellikle bakliyat konusunda ay çekirdeği ve kabak çekirdeği konusunda bölgemizde yetişen diğer  tarımsal ürünler alanında çiftçilerimizle birlikte sözleşmeli tarım yapmaya başladık. Silajlık mısırı da  bu sene en etkili noktaya getirdik. Böylece çiftçimize pancarın dışındaki  diğer ürünlerden de para kazandırma anlayışı içerisinde bu işler yapılıyor.

Bu olumlu gelişmeler sayesinde piyasada gerçekten çiftçimizin de memnun olduğu mutlu olduğu durum ortaya çıktı. Çiftçilerimiz gerek ay çekirdeğinde gerek kabak çekirdeğinde gerekse nohut, fasulye ve mercimekte gibi  ürünlerinden gelir elde edecek şekilde bir alım politikası sergilendi. Bizim hedefimiz tabi bunu daha da geliştirmektir.  Özellikle Kayseri Şeker´e bağlı Panpa şirketimizin pazarlama faaliyetlerinde gelişme kaydetmesi bu üretim faaliyetlerimize de ayrıca güç veriyor. Bu sayede ürünlerin pazarlama imkânının artmasıyla üretim kapasitesinin artması birlikte gerçekleştiriyor.

Tabiki üretim faaliyetinin arttırmanın yolu üreticilere tabi bir takım teknik hizmetler ve ihtiyaçlarının karşılanmasından geçiyor. İşte Pancar Kooperatiflerimiz de çiftçimize bu alanda gereken hizmeti ayağına götürmek için gerekli çalışmaları yapmaktadır. Çiftçinin ihtiyacının ayağına kadar iletilmesinde ve ürettiği ürünlerin ayağında alınarak değerlenmesine katkı sağlama konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.