Tarih: 28.02.2018 23:08

ÜLKÜ OCAKLARINDAN ?DÜNDEN BUGÜNE TÜRKİSTAN@KONFERANSI

Facebook Twitter Linked-in

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı, Türkistan coğrafyasında yaşanan insan hakları ihlalleri ve problemleri dile getirmek maksadıyla ?Dünden Bugüne Türkistan? konulu konferans düzenledi.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Süleyman Çetinsaya Konferans Salonu´nda gerçekleşen programa Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda bir konuşma yapan İl Başkanı Volkan Çolak, ? Hepinizin bildiği gibi Anadolu ana yurdumuz, Türkistan ise ata yurdumuzdur. Şunu iyi bilmeliyiz ki, Anadolu bizleri ne kadar ilgilendiriyorsa, Türkistan´daki gelişmelerde aynı derecede dikkatimizi çekmelidir. Zira Ötüken ormanlarında; Mete´nin, Kür Şad´ın başlattığı rüzgâr, Anadolu yaylasında kasırga halini almış, yedi düveli titretmiştir. Türkistan Davası, Avrasya´dan Türk adının silinme çabalarını engelleme davasıdır. Tarihin bu döneminde de görülmektedir ki Türkistan; Rusya, Çin ve İran temelli olduğunu gördüğümüz emperyalist ve komünist politikalar ekseninde zulüm ve baskı altında yaşam mücadelesi vermektedir? dedi.

Başkan Çolak´ın konuşmasının ardından başlayan konferansta Doç. Dr. Galip Güner ve Yrd. Doç. Dr. Gökçe Yükselen A. Peler, katılımcılara Türkistan´da yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Yapılan konuşmaların ardından Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak Doç. Dr. Güner ve Yrd. Doç. Dr. Peler´e katkılarından dolayı plaket takdim etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —