Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

ULUDERE OLAYLARINI PROTESTO EDEN HDP´LİLERE TAŞLI SALDIRI

ULUDERE OLAYLARINI PROTESTO EDEN HDP´LİLERE TAŞLI SALDIRI

Niğde´de,Şırnak´ın Uludere İlçesi´nde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayı protesto etmek için toplanan ve "Robosikinin katili devlettir" yazılı pankart açan HDP´li grup taşlı saldırıya uğradı.

Niğde´de,Şırnak´ın Uludere İlçesi´nde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayı protesto etmek için toplanan ve "Robosikinin katili devlettir" yazılı pankart açan HDP´li grup taşlı saldırıya uğradı. Olaylar sırasında bir polis memuru başına isabet eden taşla yaralandı.

HDP Niğde İl Başkanı Göksel Rıza Özkan, saat 15.00 sıralarında yaklaşık 50 kişilik grupla Hükümet Meydanı´nda basın açıklaması yapmak istedi. "Robosikinin katili devlettir" yazılı pankart açan grup adına Özkan açıklama yaparken, çevrede toplananlar "Burası Osmanlı toprağı. Niğde´yi Kirletemezsiniz" diyerek tepki gösterdi. Gerginliğin tırmanması üzerine çevredekilerin sayısını bir anda artı ve HDP´lileri taş yağmuruna tuttu. Olay yerine gelen çevik kuvvet polisi, her iki grubu ayırırken, HDP´liler hızla meydandan uzaklaştı.

Olaylar sırasında bir polis memuru da başına isabet eden taşla yaralandı. Polisin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.