Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ULUSLARARASI DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI ERCİYES’TE YAPILACAK

ULUSLARARASI DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI ERCİYES’TE YAPILACAK

Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonu (ISMF) tarafından organize edilen Erciyes 2020 Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası Erciyes’te yapılacak.

Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonu (ISMF) tarafından organize edilen Erciyes 2020 Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası Erciyes’te yapılacak. 
8- 9 Şubat tarihinde Erciyes Hacılar Kapı tesislerinde yapılacak Erciyes 2020 Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası 44 sporcu mücadele edecek. Hacılar Kapı tesislerinde yapılacak olan şampiyonayla ilgili bilgi veren Organizasyon Komitesi Başkanı Yusuf Hakan Özdemir, “3 kategoride erkek ve bayan yarışmacılara toplu başlangıç verilerek başlatılacak olan yarışma iniş ve çıkıştan ibaret 10 kilometre uzunluğundaki bir parkurda düzenlenecek. Yarışma suni fok derilerinin kayakların altına yerleştirilmesi ile yapılan bin 200 metrelik yükselti farkı mesafesini içeren bir dağ tırmanışı ile dağın zirvesinden itibaren kayakla yapılacak inişten oluşuyor. 9 Şubat Pazar günü saat 10.30’da başlayacak olan yarışlar Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonu’ndan bir hakem ve teknik denetçi tarafından izlenecek. Yarışmanın sonuçlarının açıklanmasının ardından saat 14.00’da madalya töreni yapılacak. Yarışma, olumlu bir değerlendirme sonucunda sonraki yıllarda Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası yapılacak yer olarak tescil edilecek" ifadelerini kullandı.