Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

‘ULUSLARARASI DİRİLİŞ ÇANAKKALE 1915 ŞİİR YARIŞMASI'

‘ULUSLARARASI DİRİLİŞ ÇANAKKALE 1915 ŞİİR YARIŞMASI

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, her sene geleneksel olarak düzenlenen ‘Diriliş 1915 Çanakkale' isimli şiirYarışmasının bu sene, ‘Uluslararası 100. Yılında Diriliş 1915 Çanakkale Şiir Yarışması' adı altında düzenleneceğini söyled

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, her sene geleneksel olarak düzenlenen ‘Diriliş 1915 Çanakkale' isimli şiirYarışmasının bu sene, ‘Uluslararası 100. Yılında Diriliş 1915 Çanakkale Şiir Yarışması' adı altında düzenleneceğini söyledi.
Kayseri Halk Ozanları ve Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın yaptığı basın toplantısıyla bu sene yapılacak olan şiir yarışması hakkında bilgiler verdi. Çanakkale savaşlarının yüzüncü yılı olması sebebiyle yarışmanın adını değiştirdiklerini söyleyen Aydın, etkinliğin adını ‘100. Yılında Diriliş 1915 Çanakkale' olarak belirlediklerini ifade etti. Aydın, yarışma sonucunda dereceye giren yarışmacılara ödül vereceklerini de belirterek, birinci olan yarışmacıya bin TL, ikinci olan yarışmacıya 5 yüz TL, üçüncü olan yarışmacıya ise 250 TL para ödülü vereceklerini kaydetti. Bu sene ki yarışma da ilk üçün haricinde, 3 kişiye de mansiyon ödülü vereceklerini söyleyen Aydın,” Bu sene Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olması nedeniyle geçen yıl yapmış olduğumuz Uluslararası Diriliş 1915 Çanakkale konulu şiir yarışması yaptık. Bu yarışmayı da başarıyla bitirdik. Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği'ni bir dünya derneği yaptık. Bu konuda bize şiir gönderenler oldu. Bu senede 100. yıl olması nedeniyle şiirimize ‘100. Yılında Diriliş 1915 Çanakkale' başlığını verdik” dedi. Yarışmaya katılacak vatandaşların ayrıntılı bilgiyi derneğin internet sitesinden bulabileceğini ifade eden Aydın, ”Derneğin sosyal medyada bulunan edebiyat sayfasından da bu çalışmayı takip edebilirler. Bu sayfalardan bize gönderdikleri şiirleri 13 kişiden oluşan jüri üyelerimiz değerlendirecektir. Gönderilen şiirler değerlendirildikten sonra kazananlara ödülleri verilecektir. Birinciye bin TL, ikinciye 5 yüz TL, üçüncüye ise 250 TL ödül miktarı verilecektir. Bu şiir yarışmasının heyecanlı bir havası olduğu için sadece ilk üçer girenlere değil dördüncü, beşinci ve altıncı olanlara da teşvik ödüllerimiz olacaktır” diye konuştu.