Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ AKADEMİSİ TANITIMI YAPILDI

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ AKADEMİSİ TANITIMI YAPILDI

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyet Burçları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Uluslararası Öğrenciler Akademisi'nin tanıtım kokteyli yapılarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından ‘

 

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyet Burçları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen `Uluslararası Öğrenciler Akademisi`nin tanıtım kokteyli yapılarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından `Kadim Kent Kayseri` konulu konferans verildi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu`nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Medeniyet Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun akademi hakkında bilgiler vererek, "Türkiye genelinde üçüncüsü yapılmakta olan Uluslar arası Öğrenciler Akademisi Şubat ayında Kayseri`de 60 farklı ülkeden 300 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşecektir. Bu çerçevede 16 haftalık bir eğitim sürecimiz var" ifadelerini kullandı. `Kadim Kent Kayseri` konulu konferans veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki,Kayseri`nin tarihi bir kent olduğunu vurgulayarak, "Kayseri meydanda durduğunuz zaman sağa, sola baktığınızda 2 bin 500 yıllık bir medeniyetin izlerini görebilirsiniz. Birçok dünya şehirlerinde tarihi eserler vardı, ama değişik medeniyetlere ait izlerin bir alanda olduğu bir meydan yoktur. Roma`ya gidersiniz 2 bin yıllık bir medeniyet vardır, birçok yeri gezdiğinizde 200-300 yıllık bir zaman dilimi içerisinde yaşamış medeniyetlerin izlerini görürsünüz. Onlarca, yüzlerce eser vardır. Avrupa`ın birçok yerine gidersiniz benzer manzaralarla karşılaşırsınız. Prag`a gidersiniz, orada 16., 17. yüzyıl eserleri de vardır. Ama 2 bin 500 yıllık birkaç medeniyete ait eserlerin olduğu meydan bizim meydanımızdır.Roma var, Bizans var, Osmanlı var, Selçuklu var, tabii ki cumhuriyet dönemine ait eserler var. Öyle bir kadim geçmişimiz var" ifadelerini kullandı. Kayseri`nin ticaret şehri olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Ticaret şehri olmak Kayseri`ye yakışıyor. Bugün 4 sanayi bölgemiz var, bin 500`e yakın fabrikamız var, binlerce müteşebbis var. Alıyoruz, satıyoruz, üretiyorlar."diye konuştu. Tabiata meraklıysanız dağlardan başlayarak şelalelere kadar, kuş cennetine kadar gezip görebilirsiniz. Spora meraklıysanız bir çok müsabakalar oluyor izleyebilirsiniz. Kışın Erciyes`te kayak yapabilir, Yamula Barajı`nda su sporları yapabilirsiniz. Baskete meraklıysanız birinci ligde takımlarımız var, futbola meraklıysanız takımlarımız var. Stat da boş kalıyor doğrusu, eğer arkadaşlara Passolig çıkarırsanız biz yardımcı olalım, maçlara da bedava girsinler. Zaten stat da boş kalıyor" dedi. Son olarak öğrencilere nasihatlerde bulunan Özhaseki, hayatın bir mücadele olduğunu ve mücadeleden kaçınılmaması gerektiğini vurguladı.

Konferansa Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa ÇelikSivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.