Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

UMREDEN DÖNEN İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLER VALİ DÜZGÜNÜ ZİYARET ETTİ

UMREDEN DÖNEN İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLER VALİ DÜZGÜNÜ ZİYARET ETTİ

Diyanet İşleri Başkanlığının katkılarıyla Kayseri´den umreye giden Kayseri Özel Eğitim Meslek Lisesi İşitme Engelli Öğrencileri ile Melikgazi Kızıklı Kur´an Kursu İşitme Engelli Öğrencileri, öğrenci aileleri ve görevlilerimizden oluşan 83 kişilik Umre Kaf

 

Diyanet İşleri Başkanlığının katkılarıyla Kayseri´den umreye giden Kayseri Özel Eğitim Meslek Lisesi İşitme Engelli Öğrencileri ile Melikgazi Kızıklı Kur´an Kursu İşitme Engelli Öğrencileri, öğrenci aileleri ve görevlilerimizden oluşan 83 kişilik Umre Kafilesini 22.01.2016 Cuma günü saat 06.30´da Kayseri İl Müftülüğü önünden dualarla uğurlandı.

İşitme Engelli öğrenciler 04.02.2016 Perşembe günü Umre ibadetlerini tamamlayarak Kayseri ilimize döndüler. İşitme Engelli Öğrenciler kutsal topraklardan dönüşlerinde ilk olarak İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´i ziyaret ettiler.

09.02.2016 Çarşamba günü de Kayseri Valisi Orhan Düzgün´ü ziyaret ettiler. Valilik Konferans Salonu´nda gerçekleşen ziyarette İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Galip Koçer, Atıf Akşit, Tandoğan Topçu ve Melikgazi ilçe Müftüsü Musa Dolar ile umre seyahatlerinde öğrencilere eşlik eden din görevlileri öğrencileri yalnız bırakmadı.
 
Vali Düzgün, kendisini işaret dilinde alkışlarla karşılayan öğrencilerin sağ salim şekilde kutsal topraklardan dönmüş olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, güzel anılarla dolu bir ziyaret geçirmiş olmalarını temenni etti.
 
Vali Düzgün, mukaddes topraklarda gerçekleşen ziyaretin manevi anlamının yanında tecrübe anlamında da önemli katkıları olduğunu ifade ederek, böylesine anlamlı bir organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta Diyanet İşleri Başkanlığımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez olmak üzere, il ve ilçe müftülükleri ile öğrencilerin eğiticilerine teşekkür etti.
 
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven de, kutsal toprakları gören ve orada umre ziyaretlerini gerçekleştiren öğrenciler ve kendi adına Vali Düzgün´e destek ve kabullerinden dolayı teşekkür ederek, Türkiye´de toplam 154 kişiye yönelik gerçekleştirilen organizasyonda Kayseri´den 83 engelli öğrencinin katılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
 
Umre ziyaretine katılan öğrenciler de kutsal toprakları ziyaret etmiş olmaktan duymuş oldukları sevinç ve hissiyatlarını Vali Düzgün ile paylaşarak, Sayın Valimize ve Umre ziyaretine vesile olanlara bol dua ettiklerini dile getirdiler.
 
İşaret diline de çevrilen konuşmaların ardından işitme engelli öğrenciler kutsal topraklardan getirdikleri zemzem suyu ile hurmayı Vali Düzgün´e ikram ettiler.