Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ´VOLTA- CAR´I TANITTI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ´VOLTA- CAR´I TANITTI

Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Mehmet Fatih Kaya yönetiminde 20 öğrenci tarafından tasarlanıp projelendirilen ve 60 bin liraya mal edilen aracın tanıtımına Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır da katıldı.

Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Mehmet Fatih Kaya yönetiminde 20 öğrenci tarafından tasarlanıp projelendirilen ve 60 bin liraya mal edilen aracın tanıtımına Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır da katıldı. Projeye üniversite olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Prof. Dr. Hamza Çakır öğrencilerin ´Volta- Car´ ileAnkara´ya gidip, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık´a projelerini anlatmalarını ve TÜBİTAK desteği ile de Volta-Car´ı daha fazla geliştirmeleri gerektiğini söyledi.
VOLTA-CAR İLE 100 KİLOMETRE SADECE 1 LİRA
´Volta- Car´ hakkında bilgi veren öğretim görevlisi Mehmet Fatih Kaya, aracın 100 kilometrede sadece 1 liralık enerji kullandığını, bunun yanı sıra diğer üniversitelerin ürettiği elektrikli araçların 500 kilo ağırlıkta olduğunu ancak ´Volta-Car´ın ise 200 kilo geldiğini anlattı. Kaya, şunları söyledi:
"Volta- Car´ı öncelikle üniversitemiz ve özel sektörden aldığımız destek ile bu aşamaya getirdik. Daha fazla geliştirmek için başta Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır olmak üzere üniversite yönetiminden gereken ilgiyi gördük, destek sözleri için teşekkür ediyoruz. Bu projede amacımız öğrencilerimizi tamamen yerli üretime teşvik etmektir.´´