Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

ÜNVER: KÜLTÜR TURİZMİNİ KONGRE TURİZMİ İLE TAÇLANDIRABİLİRİZ

ÜNVER: KÜLTÜR TURİZMİNİ KONGRE TURİZMİ İLE TAÇLANDIRABİLİRİZ

Nevsehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya bölgesinde kültür turizminin, bir dizi çalışma ile hareketlendirilecek kongre turizmi ile taçlandırılabilineceğini söyledi.

Nevsehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya bölgesinde kültür turizminin, bir dizi çalışma ile hareketlendirilecek kongre turizmi ile taçlandırılabilineceğini söyledi.

 
 

Başkan Hasan Ünver, tüf kayalarda oluşan peribacalarının bulunduğu, 20 farklı medeniyetin yaşam sürdüğü Kapadokya bölgesinin son yıllarda kültür turizminde, Türkiye´nin en önemli destinasyon merkezi konumuna geldiğini anlattı. Dünya genelindeki turizm sektöründe özellikle son yıllarda ciddi gelişim atağı içerisine giren Kongre turizmi olgusunun turizmin odağında oldukça etkin bir güç oluşturduğuna dikkat çeken Ünver, kültürü ve bitip tükenmek bilmeyen tarihi ve kültürel zenginlikleri ve büyülü atmosferi ile Kapadokya Bölgesi´nin, kongre turizminin gelişimi için Türkiye´nin cazip merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Başkan Ünver, dünya genelinde her yıl yaklaşık 700 milyar doları bulan turizm sektörü içerisinde kongre turizminin 200 milyar dolarlık bölümü ile önemli bir potansiyel oluşturduğuna dikkat çekti.

Kapadokya Bölgesi´nde birçok turistik konaklama tesisisin yanı sıra içerisinde Nevşehir Belediyesi´nin de bulunduğu çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının da kongre turizmi için önemli bir alt yapı birikimine sahip olduğunun altını çizen Ünver, şöyle dedi:

"Kongre ve etkinlikler için Kapadokya Bölgesi, uygun standartları taşıyan merkezler açısından hiç de azımsanmayacak kadar önemli bir potansiyeli elinde bulunduruyor. Öncelikli olarak ülkemizde ve dünya çapında kongre turizmi organizasyonu yapan işletmelerin yöneticileri ile gerçekleştirilecek ikili görüşmeler ve iyi bir tanıtım aktiviteleri ile kongre turizmi önemli bir gelişim atağına ulaşabilir. Ulusal veya uluslararası bilimsel odaklı kongreler ve buna bağlı seminer, sempozyum ve paneller için tercih yapan insanların bir makine olmadığını çok iyi bilmemiz gerekiyor. Anadolu´nun doğa, tarih ve kültür zenginliğini iç içe bulunduran ender dünya coğrafyalarından biri olan Kapadokya Bölgesi&nin kongre turizmi için vazgeçilmez bir önem taşıdığı gerçeği net şekilde görülecektir. Kültür turizmini kongre turizmi ile taçlandırabileceğimize inanıyorum."