Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

UZUNYAYLA´YA YILDIZ YAĞACAK

UZUNYAYLA´YA YILDIZ YAĞACAK

Kayseri´nin Pınarbaşı ilçesi, bu yıl 9´uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali´ne ev sahipliği yapacak. Festivalde, dans gösterilerinin yanı sıra konserler, el sanatları, fotoğraf, resim sergileri de yer alacak.

Uzunyayla Festivali, bu sene 9´uncu kez misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Kayseri Kafkas Derneği´nin organizasyonunda 23 Ağustos Perşembe günü, Pınarbaşı ilçesine bağlı Kaynar Köyü´nde düzenlenecek Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali´ne bu sene Kafkasya´dan yıldız konuklar da sahne alacak. Festivale Kafkasya başta olmak üzere Ürdün, Suriye, İsrail ve Amerika´dan da konukların katılımı planlanıyor.

KAFKASYA´DAN ÜNLÜ SANATÇILAR

Uzunyayla´ya yıldız yağacak Uzunyayla´ya yıldız yağacak


Festivalde Kafkasya´nın dünyaca ünlü sanatçılarından Nahush Cherim, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Erik Mika, Rusya´da hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip pop müzik sanatçısı Sataney Kazanova, Otantik Çerkes müziğini dünya müziğiyle harmanlayan Kafkasya´nın beğenilen müzik topluluğu Hatti, birbirinden güzel parçalarını dinleyiciler için seslendirecek. Çerkes halk şarkıcısı Kuşha Doğan Özden ile Çerkesce rap parçalarıyla adını duyuran Surhay Göç de rap şarkılarıyla sahne alırken, efsane mızıkacı (Pşinawe) Berkuk Kaynak, melodileriyle festival katılımcılarının anılarını tazeleyecek, Maze Müzik Grubu ise festivale özel repertuvar hazırlayacak.

DANSLARLA GÖRSEL BİR ŞÖLEN

Festivalin sahne programının sunuculuğunu Kelime Oyunu isimli yarışma programıyla bilinen sunucu-yapımcı-oyuncu Ali İhsan Varol yapacak. Varol ayrıca, Kelime Oyunu yarışmasının Uzunyayla versiyonuyla da katılımcılarla bir araya gelecek. Gün boyu etkinliklerin olacağı festivalde Ankara Çerkes Derneği Elbruz Halk Dansları Topluluğu, Adana Çerkes Kültür Derneği Sozraş Halk Dansları Topluluğu, Kayseri Kafkas Derneği Aşemez Halk Dansları Topluluğu ile minik dansçıların yer alacağı Psıne Çocuk Dans Topluluğu birbirinden güzel danslarıyla görsel bir şölene imza atacak. Festivalde yazarlar Atila Doğan, Elbruz Aksoy, Erol Gergin, Erkan Öztürk ve Turhan Cankılıç da Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı´nın (KAFDAV) açtığı stant da Çerkes kültürüyle ilgili yazdıkları kitaplarını imzalayacak.

AMAÇ KÜLTÜREL MİRASI KORUMAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kayseri İl Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı Belediyesi´nin de katkılarıyla düzenlenen festivalle Uzunyayla´nın kültürel mirasını korunması, yörede ikamet eden ve yöre dışında yaşayan vatandaşların bir araya getirilmesi, kültürel değerlerin tanıtılması, ekonomik değerlerin güçlendirilmesi, akrabalık ilişkilerinin, dostlukların korunması, geliştirilmesi ve yeni nesillere aktarılarak sürdürülmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.