Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

VALİ DÜZGÜN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YIL AÇILIŞINA KATILDI

VALİ DÜZGÜN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YIL AÇILIŞINA KATILDI

Vali Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi 2015/2016 akademik yılı açılış törenine katılarak, akademisyenlere, öğrencilere ve ailelerine başarılı bir yıl diledi.

 


Vali Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi 2015/2016 akademik yılı açılış törenine katılarak, akademisyenlere, öğrencilere ve ailelerine başarılı bir yıl diledi.
 Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi´nde gerçekleşen açılış törenine Vali Düzgün´ün yanı sıra Kayseri Milletvekillleri Havva Talay Çalış ve Ahmet Doğan, Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof.Dr. Hamza Çakır, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, RTÜK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Önceki Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştimur, Vali Yardımcıları Gökhan Azcan, Mehmet Aktaş, İlçe Kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, üniversitenin akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Vali Düzgün, akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kayseri´nin sanayi ve ticaret kenti olmasının yanında, 13´ncü yüzyıldan itibaren bir bilim kenti olduğunu söyledi.
Kayseri´nin Dünyanın ilk tıp fakültesi ve hastanesinin bir arada olduğu Gevher Nesibe Medresesi ve  ?Makarr-ı Ulema? unvanı ile yetiştirdiği bilim adamları ile dünyaya ışık saçtığını hatırlatan Vali Düzgün,  bugün de 2´si devlet toplam 4 üniversitesiyle Türkiye´nin Anadolu´daki en çok üniversitesine sahip olan kentler arasında ön sıralarda yer aldığını belirtti.
Erciyes Üniversitesi´nin bir eğitim merkezi olmasının yanı sıra hali hazırda 37 bilimsel merkezi ile de ülkeye önemli katkılar sağladığını ifade eden Vali Düzgün, şunları kaydetti:
?Üniversitelerimizden eskiden daha çok dışa beyin göçü yaşanırken bugün Erciyes Üniversitesi başta olmak üzere tersine bir beyin göçü başlamıştır. Çünkü ilimizde son yıllarda açılan Kök Hücre Merkezi, Nano Teknoloji Merkezi, İlaç Araştırmaları Merkezi,  Aşı Geliştirme Merkezi, Klinik Mühendislik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Stratejik Araştırmalar Merkezi, Endüstriyel Araştırma Merkezi gibi merkezler ve geçtiğimiz aylarda temelini attığımız Doğa Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi bölgemize, ilimize hem yurt içinden hem de yurt dışından akademisyenlerin gelmesine ve buradaki bilgi donanımlarını artırmaya vesile olmakta, buradan ayrıldıktan sonra da kendi üniversitelerinde, kendi ülkelerinde büyük katkılar sağlamaktadırlar.?
Vali Düzgün, üniversitelerin ülkelerin birlik ve beraberliğinde önemli rol üstlendiğini belirterek, son dönemlerde yaşanan elim terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Prof. Dr. Ali Fuat Başgil´in sözlerini hatırlatarak gençlere seslenen Vali Düzgün, yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.
Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır ise yeni akademik yılda kendilerini yalnız bırakmayan misafirlere teşekkür ederek, Erciyes Üniversitesi hakkında bilgiler verdi.
Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından verilen açılış dersini de dinleyen Vali Düzgün ve protokol üyeleri, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapılan eserlerin yer aldığı karma sergiyi de gezdi.