Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

VALİ DÜZGÜN, KORUYUCU AİLELER VE ÇOCUKLARI İLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

VALİ DÜZGÜN, KORUYUCU AİLELER VE  ÇOCUKLARI İLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

Vali Orhan Düzgün, Kayseri´deki 178 öksüz ve yetim çocuğa şefkat yuvası olan Koruyucu Aileler ile iftarda bir araya geldi.



Vali Orhan Düzgün, Kayseri´deki 178 öksüz ve yetim çocuğa şefkat yuvası olan Koruyucu Aileler ile iftarda bir araya geldi.

Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen iftar programına Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün başta olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Araştırma - Geliştirme ve Proje Daire Başkanı Mehmet Erdoğan, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz eşleri ile birlikte katılırken çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Vali Düzgün, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, Peygamberimiz Hz. Muhammed´in yetim bir çocuğa sahip çıkışının hikâyesini anlatarak koruyucu ailelerin ne kadar önemli bir görevi yerine getirdiklerini vurguladı ve şöyle devam etti:

?Peygamberimizin 1400 yıl önce yapmış olduğu şeyi bugün sizler yapıyorsunuz. Doğal afetler, hastalıklar, savaş gibi sebeplerle anne ya da babasını kaybetmiş olan çocukların yüzlerindeki tebessüm, gözlerindeki umut oluyorsunuz. İnşallah bu kutsal günlerin hatırına, sizin de yürütmüş olduğunuz bu mübarek görev hürmetine, bu çocuklarımız da size öbür tarafta kol, kanat olacaklar, sizler için Cennet´in kapısının açılmasına vesile olacaklar.?

Koruyucu aile konusunda Kayseri´nin Türkiye´ye örnek olduğunu belirten Vali Düzgün, 178 çocuğa şefkat gösterip annelik, babalık, ağabeylik, ablalık yapan 163 koruyucu aileyi bu fedakârlıklarından dolayı tebrik etti.

Vali Düzgün, Müslüman coğrafyasında çocukların yetim ve öksüz kalmaya devam ettiğini de ifade ederek, biran önce o topraklarda da huzur ve sükûnun sağlanmasını ve barış içerisinde Ramazanların ve bayramın yaşanmasını temenni etti.

Vali Düzgün, eşi Gül Düzgün ile birlikte koruyucu aileler ile tek tek ilgilenerek, günün anısına çocuklar ve aileleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.