Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

VALİ DÜZGÜN, ŞEHİT BİNBAŞI´NIN OĞLU İLE STRANÇ OYNADI

VALİ  DÜZGÜN, ŞEHİT BİNBAŞI´NIN OĞLU İLE STRANÇ OYNADI

Kayseri Valisi Orhan Düzgün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı vesilesiyle düzenlenen satranç turnuvasına katılarak, Şehit Binbaşımız Turgay Çelik´in oğlu Ömer Çelik ile açılış maçını yaptı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı vesilesiyle düzenlenen satranç turnuvasına katılarak, Şehit Binbaşımız Turgay Çelik´in oğlu Ömer Çelik ile açılış maçını yaptı.
 
Talas Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya Vali Düzgün´ün yanı sıra, Talas Belediye Başkanı  Mustafa Palancıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Murat Eskici ile turnuvaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Turnuvanın açılışa konuşmasını yapan Vali Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bugün 750 çocugumuzla birlikte satranç turnuvasını başlatacaklarını belirterek, bir hafta boyunca devam edecek turnuvanın sonunda Kayseri´nin şampiyonlarının belirleneceğini ifade etti
 
Satranç sporunun çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimi adına son derece önemli olduğunu belirten Vali Düzgün, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Çocuklarımızı mümkün olduğu kadar bu türlü kültür, spor ve sanatsal etkinliklere teşvik etmek, onların vakitlerini iyi değerlendirmeleri, kişisel gelişimlerini iyi bir şekilde sağlamaları bakımından son derece önemli. Sadece kişisel ve zihinsel gelişimi değil aynı zamanda bu turnuvalar vesilesi ile kendi aralarında bir kaynaşma ve tanışma, bir toplumsal etkileşim de söz konusu oluyor. Onun için bu tür organizasyonların çocukların gelişimi açısından çok büyük katkısı olacağına inanıyorum.  Kayseri´de Satranç Federasyonu ve İş Bankasının desteği ile yaklaşık 230 satranç sınıfı oluşturduk. Bu turnuva sonunda dereceye giren, giremeyen bütün çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bazen ailelerde şöyle kaygılar oluyor. Çocuklarımızı kültür, spor gibi etkinliklerle uğraşmak yerine derslerine çalışsınlar diye yönlendiriyorlar. Halbuki spor ve sanatla uğraşan çocukların zamanlarını çok daha iyi değerlendirdiklerini, derslerinde ve  sınavlarında başarıyı yakaladıklarını görüyoruz. Bu nedenle  çocuklarımizi bu tür  sporlara yönlendiren ailelerimizi de  tebrik ediyorum.?
 
Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu da gençlerin zamanlarını nitelikli faaliyetlerle özellikle de sportif ve bilgi amaçlı faaliyetlerle değerlendirmesinin çok önemli olduğunu belirterek, Talas Belediyesi olarak gençlerin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Eskici ise ?Doğru Hamlelerle Güçlü Yarınlara? diye başlattıkları santranç projesi ile bir yıllık süre zarfı içerisinde lisanslı sporcu sayısını 1.500?den 9.500 kişiye yükselttiklerini ifade ederek, yaptıkları bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Vali Düzgün´e teşekkür etti.
 
-ŞEHİT BİNBAŞIMIZIN OĞLU İLE AÇILIŞ MAÇI 
 
Konuşmaların ardından Vali Düzgün ile Şehit Binbaşımız Turgay Çelik´in oğlu Ömer Çelik turnuvanın açılış hamlesini yaparak bir süre satranç maçı yaptı.
 
Vali Düzgün, 4 Nisan´da Mardin´in Nusaybin ilçesinde şehadet şerbetini içen ve 5 Nisan´da Kayseri´de defnedilen kahraman şehidimizin en büyük oğlu ile yakından ilgilendi.
 
Dedesi Sami Camuzcu ile birlikte turnuvaya gelen Ömer´i açılış boyunca yanından ayırmayan Vali Düzgün, 750 kişinin katıldığı turnuvanın açılış hamlesini Ömer ile birlikte yaptı.
 

Vali Düzgün, turnuvanın açılışının ardından Bocce Okullar arası İl Seçmeleri turnuvasını izleyerek, yetkililerden bilgi aldı.