Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

VALİ DÜZGÜN´DEN YARIYIL TATİLİ MESAJI

VALİ DÜZGÜN´DEN YARIYIL TATİLİ MESAJI

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yarı yıl tatili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yarı yıl tatili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Orhan Düzgün, "Eğitim, geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumundadır" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Toplumlar, karşılaştığı yeni durumlara uyum sağlayabilen, karşısına çıkabilecek her türlü engelle mücadele etme gücüne sahip, kendini geliştirmesini, düzeltmesini bilen, dengeli, disiplinli, öz denetimi güçlü bireylerle geleceğe güvenle bakabilirler. Bunun için eğitim yöneticileri, öğretmenler ve veliler olarak çocuklarımızın gerekli bilgi ve beceriyle donanmış olarak hayata atılması için aramızdaki diyalogu ve işbirliğini sürekli diri tutmalıyız.

Kayseri´de bin 14 okulda, 18 bin 367 öğretmenimiz ve 286 bin 105 öğrencimiz 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini bitireceklerdir. Ancak her bitiş yeni bir başlangıcı da beraberinde getirir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, gelecek geçmiş üzerine kurulur. Öğrencilerimiz de yarıyıl tatilinde yapacakları iç muhasebeyle birinci dönemi değerlendirme şansı bulacaklardır. Bu vesileyle öğrencilerimizin ikinci döneme daha dinamik başlayacağına ve gelecekteki hedefleri için daha azimli ve kararlı olacaklarına inanıyorum.

Sevgili Öğrenciler;

Karnenizdeki notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum. Yarıyıl tatilinizi bir boşluk olarak değil aksine eksiklerinizi tamamlayacağınız, kitap okuyacağınız, faydalı bilgiler edineceğiniz bir zaman dilimi olarak değerlendirmelisiniz.

Kıymetli Veliler;

Çocuklarımızı sadece dönem veya yılsonunda aldıkları notlarla değerlendirmeyiniz. Bazı öğrencilerin karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Bunları çocuklarınıza yansıtmadan nedenleri üzerinde kendimizi sorgulayarak, çocuklarımızı sistemli ve düzenli çalışmalara yönlendirerek başarıyı daha üst noktalara taşımaya çalışmalısınız.

 
 

Kıymetli Öğretmenler;

Atatürk´ün, "Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır?" sözünden yola çıkarak ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize yarıyıl tatilinde dinlenmeleri, kitap okumaları ve sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak güzel zaman geçirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle, karnelerin öğrencilerimiz, aileler ve öğretmenler için hayırlı, bundan sonraki dönemlerde de daha güzel başarılara vesile olmasını diliyor, huzur dolu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum."