Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

VALİ DÜZGÜN´ÜN KATILDIĞI TÖRENLE KAYSERİMAÇ OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU

VALİ DÜZGÜN´ÜN  KATILDIĞI TÖRENLE KAYSERİMAÇ OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU

Kayseri Valisi Orhan Düzgün´ün de ?Jüri Özel Ödülü? aldığı Kayserimaç Gazetesi´nin geleneksel ?Yılın Oscar?ları töreni spor kamuoyunu bir araya getirdi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün´ün de ?Jüri Özel Ödülü? aldığı Kayserimaç Gazetesi´nin geleneksel ?Yılın Oscar?ları töreni spor kamuoyunu bir araya getirdi.
 
Kadir Has Kongre Merkezi konferans salonunda bu yıl 11´ncisi düzenlenen ödül törenine, Vali Düzgün´ün yanı sıra, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayserimaç Gazetesi Sahibi Salih Balcı, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Kerim Güney, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar BelediyeBaşkanı Doğan Ekici, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Vali Düzgün burada yaptığı konuşmada, ?Marifet iltifata tabidir? diyerek, başarı gösteren gençleri, sporcuların kamuoyu  önünde takdir edilmesinin başarıyı daha da artıracağına ve bu yolda mesafe alacak sporculara güzel bir teşvik  oluşturacağına işaret etti.
 
Ödül alacaklar arasında pek çok sporcu ve spor adamının yer aldığını ve bunlara sağlanacak imkânların artması ile bu sporcuların sayısının, alacakları ulusal ve uluslararası derecelerin artacağını belirten Vali Düzgün, şunları söyledi:
 
 ?Aramızda bugün ödül alacak gençlerimizden yüzmede rekor sahibi olan Yiğit Aslan isminde bir  gencimiz de var. Yaklaşık iki yıl önce Kayseri´de kayak, yüzme ve atletizm branşlarında Türkiye Olimpiyatları Hazırlık Merkezini açmıştık. Bu merkezin açılışından sonra yüzme branşında çok önemli başarılar elde edildi. Üç yıl önce Kayseri´de yüzme dalında madalya elde eden sporcu sayısı 4 iken bugün 1260´a çıktı. Bu madalyaların yarıya yakını altın madalyadır. Son dönemlerde  mahalli idarelerimizin, merkezi yönetimin katkılarıyla spor alt yapısının iyileştirilmesi konusunda çok önemli yatırımlar oldu. Kayseri´de 15-20 sene önce bir stat ve  bir spor salonu varken şu anda sayısını bilemediğimiz kadar spor salonları, yüzme havuzları ve diğer spor merkezleri ile gençlerimiz madalyadan madalyaya koşuyor. Sporla, sanatla ve kültürle ilgilenen gençlerimizin gerek fiziksel gerekse ruhsal gelişimi açısından hem kendilerine hem ailelerine hem de milletimize çok güzel emsal oluşturacağına inanıyorum.?
 
Vali Düzgün son olarak, sporun ve sporcunun ödüllendirilmesi noktasında organizasyonu gerçekleştiren Kayserimaç gazetesinin sahibi Salih Balcı ve ekibine teşekkür ederek, ödül almaya hak kazananları tebrik etti.
 
Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de, 11 yıldır geleneksel bir şekilde düzenlenen ödül törenine yoğun programına rağmen katıldığını belirterek, sporcuların yetişmesi ve gelişmesine teşvik eden ödül programının öneminden bahsetti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, gençleri sokaklardan uzak tutan sporu her zaman desteklediklerini belirterek, ödül almaya hak kazananları tebrik etti.
 
Konuşmaların ardından, ?Kayseri onu o Kayseri´yi çok sevdi. Köyünden ilçesine, mahallesinden merkezine şehrin karış karış her yerinde halkı için dert dinleyen, ağlayan ve çözüm üreten Kayseri´nin gören gözü, gülen yüzü oldu. Şehrin huzur ve güvenliğini hep ön planda tuttu. Sporcu ve spor adamlarının her zaman yanında oldu? anonsuyla kürsüye davet edilerek kendisine Jüri Özel Ödülü takdim edilen Vali Düzgün, 26 yıl önce kırılan Derya Büyükuncu´ya ait rekoru kiran ve ferdi dallarda yılın sporcusu ödülünü almaya hak kazanan Yiğit Aslan´a ödülünü verdi.
 
Kayserimaç Oscar´larını alan sporcu, spor adamı ve takımlar şöyle:
 
Kayserimaç Oscar´ları 11. Yıl Jüri Özel Ödülü Vali Orhan Düzgün, Kayserimaç Özel Ödülü Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayserimaç Onur Ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yılın Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yılın Takımı Abdullah Gül Üniversitesi Bayan Basketbol Takımı, Yılın Teknik Direktörü Ayhan Avcı, Yılın Sporcusu (Ferdi Dallar) Yiğit Aslan, Yılın Sporcusu (Salon Sporları) Pınar Demirok, Yılın Sporcusu (Profesyonel) Dieogo Biseswar, Yılın Yöneticisi (Salon Sporları) Serdar Öztürk, Yılın Yöneticisi (Amatör) Mustafa İnceok, Yılın Antrenörü (Amatör) Halil Aslan, Yılın Sporcusu (Amatör) Mustafa Bulut, Yılın Yöneticisi (Profesyonel) Mehmet Delikan, Yılın Takımı (Amatör) Talasgücü Belediye Spor, Yılın Takımı (Salon Sporları) Melikgazi Belediye Spor, Yılın Spor Hekimi Sinan Karaoğlu, Yılın Sporcusu (Okul Sporları) Dilek Dicle, Yılın Okul Takımı Final Okulları, Yılın Altyapı Takımı Kocasinan Şimşekspor, Jüri Özel Ödülü Kayseri Masterlar, Yılın Hakemi Emre Altun ve Necati Selçuk Şahin.