Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

VALİ DÜZGÜN:?KİMİSİ MALINDAN KİMİSİ DE KANINDAN HAYIRSEVERLİK KERVANINA KATILIYOR.?

VALİ DÜZGÜN:?KİMİSİ MALINDAN KİMİSİ DE KANINDAN HAYIRSEVERLİK KERVANINA KATILIYOR.?

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, hayırsever bir kent olan Kayseri´de ?Kimisi malından kimisi de kanından fedakârlık yaparak hayırseverlik kervanına katılıyor.? dedi.



Kayseri Valisi Orhan Düzgün, hayırsever bir kent olan Kayseri´de ?Kimisi malından kimisi de kanından fedakârlık yaparak hayırseverlik kervanına katılıyor.? dedi.
Vali Düzgün, Kızılay´a kan bağışında bulunanlar ile nakdi ve ayni yardımda bulunan vatandaşlar için düzenlenen ?Kan Bağışçıları Madalya Töreni?ne katıldı. Törene ayrıca Milletvekili Kemal Tekden, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Hulusi Akar, Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Mehmet Emin Avcı, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Uzandaç, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, gönüllü kan bağışçıları ve çok sayıda davetli de katıldı.
Vali Düzgün, törende yaptığı konuşmada, kan bağışında bulunarak insanların hayatlarına hayat katan Kızılay dostlarına örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederek, herhangi bir beklenti içinde olmayan kan bağışçılarının madalya ile ödüllendirilmesinin önemine işaret etti.
Madalya törenlerinin bu tarz güzel etkinliklerin halka duyurulmasına vesile olduğunu ve halkın böyle hayırlara teşvik edilmesi anlamında önemli olduğunu ifade eden Vali Düzgün, kanından fedakârlık yaparak Kızılay´a kan bağışında bulunan vatandaşların toplumsal bir görevi başarıyla yerine getirdiğinin altını çizdi.
Kayseri´deki görevi süresince Kızılay´a bağışta bulunan hayırseverlerin yaptırdığı hayır eserlerinin açılış ve temel atma törenlerine katıldığını hatırlatan Vali Düzgün, hayırseverlerin bu örnek davranışının, geride güzel isimler ve güzel eserler bıraktığını anlattı.
Gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında dünyanın dört bir tarafına yardım elini uzatan Kızılay´ın çok değerli bir görevi icra ettiğini kaydeden Vali Düzgün, ?Bu kutsal görevi yerine getiren Kızılay´a destek olmak hepimizin görevidir? dedi.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın en kolay ve doğru yollarından birinin Kızılay olduğunu ve Kızılay´ın bu anlamda önemli bir görev üstlendiğini de dile getiren Vali Düzgün, Kızılay´a gerek malından gerekse de kanından bağışta bulunan herkese teşekkür etti.
Milletvekili Kemal Tekden ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Kızılay´ın öneminden bahsederek, kan bağışçılarına yapmış oldukları hayırlı işten dolayı teşekkür ettiler.
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da sadece Allah rızası için kan bağışında bulunarak çok kutsal bir görevi yerine getiren vatandaşlara teşekkür ederek, ?Bu verdiğiniz kan üçe ayrılıyor, üç hastaya can veriyor.? diyerek kan bağışı için çağrıda bulundu.
Konuşmaların ardından, Vali Düzgün ve protokol üyeleri tarafından kan bağışı sayısına göre bağışçılara altın, gümüş ve bronz madalya ile plaketleri verildi. Kızılay´a ayni ve nakdi yardımda bulunanların da madalya ve plaketle ödüllendirildiği törende Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik kan bağışlarından dolayı madalya ve plaket ile ödüllendirildi. Çelik´e madalya ve plaketini Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar verdi.