Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

VALİ GÜNAYDIN:ÇOCUKLAR HEPİNİZ FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİSİNİZ

VALİ GÜNAYDIN:ÇOCUKLAR HEPİNİZ FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİSİNİZ

Kayseri Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü´nün ortaklaşa düzenlediği programla ilköğretim çocuklarına okul içinde trafik parkuru çalışması yapıldı.

Kayseri Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü´nün ortaklaşa düzenlediği programla ilköğretim çocuklarına okul içinde  trafik parkuru çalışması yapıldı. Programda konuşan Vali Şehmus Günaydın, "Hepiniz, fahri trafik müfettişi olarak uyarılar yapacaksınız" dedi.

Merkez Kocasinan İlçesi Mevlana  Mahallesi´nde bulunan Mehmet Sepici 60´ıncı Yıl Cumhuriyet İlkokulu´nda, ´Okul içinde trafik parkur açılışı´ yapıldı. Programa, Vali Şehmus Günaydın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular,  Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan İbişoğlu, Okul Müdürü Levent Ünal ile çok sayıda öğrenci katıldı.  Programda konuşan ve çocuklara önerilerde bulunan Vali Şehmus Günaydın, "Yolculuk sırasında anne ve babanızı sürat yapmamaları, trafik kurallarına uymaları konusunda uyaracak mısınız? Çocuklar, hepiniz fahri trafik müfettişi olarak anne ve babalarınızı uyarmalısınız" dedi.

Eğitim hakkında bilgiler veren Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan İbişoğlu ise, "Valimiz Şehmus Günaydın´ın talimatlarıyla çocuklara parkur çalışmalarımızı yaptık. Hava şartlarından dolayı bugüne açılışı aldık. En önemli  faaliyetlerimizden biri eğitim faaliyetleri oluyor. Geçen yıl 60 bin çocuğa, 15 bin şoföre eğitim verdik. Kırmızı düzlük projesi kapsamında çocuklarımıza, şapka ve tişört dağıtımı yaptık? diye konuştu. Program, çocukların trafik parkurunda mini araçları sürmesi ve İçişleri Bakanlığı projesi kapsamında düdük ve tişört hediye edilmesi ile sona erdi.