Bugün, 19 Mart 2024 Salı

VALİ GÜNAYDIN´DAN DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

VALİ GÜNAYDIN´DAN DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle yayımladığı mesajda son yıllarda yakın coğrafyada yaşanan savaş, yoksulluk ve çatışmalarda insanlık ve insan hakları adına dramatik olaylarla ve durumlarla karşılaşılmakta olduğu

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle yayımladığı mesajda son yıllarda yakın coğrafyada yaşanan savaş,  yoksulluk ve çatışmalarda insanlık ve insan hakları adına dramatik olaylarla ve durumlarla karşılaşılmakta olduğunu vurguladı.

Günümüzde insan hakları ve insan haklarına saygı bütün modern ve demokratik ülkelerin en önemli görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Vali Günaydın yayımladığı açıklamada şunlara değindi:

"  Birleşmiş Milletler tarafından 10 Aralık 1948´de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi de bu güvencelerden biri olarak 6 Nisan 1949 tarihinde ülkemizde onaylanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında da bu hak ve ödevler maddeler halinde yer alarak güvence altına alınmış, yürürlüğe giren insan hakları antlaşmaları yeri geldiğinde kanundan üstün tutulmuştur.  Özellikle son yıllarda yakın coğrafyamızda yaşanan savaş,  yoksulluk ve çatışmalarda insanlık ve insan hakları adına dramatik olaylarla ve durumlarla karşılaşmaktayız. İnsan haklarının son derece önem kazandığı bu günlerde, insana değer veren bir dinin mensupları olarak, insan hakları bilincinin gelişmesi için toplumun tüm kesimleri 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü´nü bir fırsat olarak görmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle insanın değerinin ve onurunun korunduğu, insanca yaşamak için gerekli şartların olduğu bir dünyayı yaşatmayı sürdürebilme temennisi ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü´nü kutluyorum."