Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

VALİ İLE BELEDİYE BAŞKANI RAMAZAN SOKAĞINDA

VALİ İLE BELEDİYE BAŞKANI RAMAZAN SOKAĞINDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mimarsinan Parkı´nda kurulan Ramazan Sokağı´nı Kayseri´ye yeni atanan Vali Süleyman Kamçı ile birlikte gezdi

 
 
 
 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mimarsinan Parkı´nda kurulan Ramazan Sokağı´nı Kayseri´ye yeni atanan Vali Süleyman Kamçı ile birlikte gezdi. Ramazan Sokağı´nın konuk sanatçıları olan Grup Tillo´yu birlikte dinleyen Vali Kamçı ve Başkan Çelik, bazı ilahilere de eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Süleyman Kamçı´ya Ramazan Sokağı´nı tanıttı. Vali Kamçı ve Başkan Çelik, Ramazan Sokağı´ndaki esnafları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Vali Kamçı, Ramazan Sokağı´nın renkli köşelerinden birisi olan fotoğraf stüdyosuna da girerek padişah kıyafeti ile tahta çıktı ve fotoğraf çektirdi.

Ramazan Sokağı turunu sürdüren Vali Süleyman Kamçı ve Başkan Mustafa Çelik, künefecide mola vererek taze künefeden tattı. Daha sonra Osmanlı Çadırına geçen Vali ile Başkan, çadırda bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Mustafa Çelik, Osmanlı Çadırı´nda çay içilirken Vali Süleyman Kamçı´ya Ramazan Sokağı´nda yapılan etkinlikleri anlattı. Bu sırada Vali Kamçı´nın padişah kıyafeti ile çektirdiği fotoğraf kendisine hediye edildi.

Ramazan Sokağı ile ilgili düşüncelerini dile getiren Vali Süleyman Kamçı, "Sürekli Ramazan Sokağı´nın ismini duyuyordum. Gelmek bu akşama nasip oldu. Çok beğendim. Vatandaşın çoluk çocuk gelebileceği bir mekan olmuş. Çok güzel bir etkinlik yapılmış. Belediye başkanımız başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Ramazan Sokağı´na şehir dışından gelenlerin de olduğunu görüyorum. Burada Kayseri´nin güzelliği yansıtılıyor" dedi.

GRUP TİLLO´YU DİNLEDİLER

Ramazan Sokağı´nın teravih namazı sonrası başlayan programına bu kez Grup Tillo konuk oldu. Kendilerine has ezgileri ve ilahileriyle tanınan Grup Tillo´yu Vali Süleyman Kamçı ile Başkan Mustafa Çelik de izledi. Konsere Kayserililer de büyük ilgi gösterdi.

Konserin ilk bölümünü izleyen Vali Kamçı ve Başkan Çelik, bir başka programa katılmak üzere gösteri alanından ayrılmadan önce sanatçılara çiçek verdiler. Bu sırada Başkan Mustafa Çelik, sanatçılardan "Medine´ye Varamadım" adlı ilahiyi istedi. Grup Tillo´nun seslendirdiği ilahiye Vali Kamçı ve Başkan Çelik de eşlik etti.

Vali Süleyman Kamçı ile Başkan Mustafa Çelik´in ayrılmasının ardından konserin ikinci bölümüne geçildi. Grup Tillo Üyesi Mustafa Kadaş, "Türküyle Kürdüyle, Gürcüsü Arabıyla bir ve beraberiz. Bizi kimse ayıramaz. Bizi birbirimizden kimse koparamaz. Buna kimsenin gücü yetmez. Çanakkale´de ders verdik. Sakarya´da, Dumlupınar´da ders verdik. Bugün Doğuda ders veriyoruz. Gerekirse daha da veririz" dedi ve ülkemizdeki her türlü etnik kökenin bir bahçenin gülleri olduğunu kaydetti.

Grup Tillo, Ramazan Sokağı´nın gösteri alanında büyük ilgi ve beğeniyle dinlendi. Konser sonrası her akşam olduğu gibi sanatçılar ve Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bayar Özsoy tarafından çekilişler yapılarak şanslı izleyicilere hediyeler verildi.