Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

VALİ KAMÇI EKONOMİK TOPLANTILARININ IKİNCİSİNİ GERÇEKLESTİRDİ

VALİ  KAMÇI EKONOMİK TOPLANTILARININ IKİNCİSİNİ GERÇEKLESTİRDİ

Vali Süleyman Kamçı, kentin ekonomik durumunu, potansiyelini ve istihdam konularını değerlendirmek ihtiyaç, beklenti ve çözüm önerilerini belirlemek için sanayicilerle ikinci kez bir araya geldi.

Vali Süleyman Kamçı, kentin ekonomik durumunu, potansiyelini ve istihdam konularını değerlendirmek ihtiyaç, beklenti ve çözüm önerilerini belirlemek için sanayicilerle ikinci kez bir araya geldi.
 
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Süleyman Kamçı, KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sanayiciler ile iş adamları katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan Vali Kamçı, öncelikle İstanbul´da yaşanan hain saldırı sonucu şehit olan polislerimizi ve vatandaşlarımızı rahmetle andığını ifade ederek, yaralılarımıza acil şifalar diledi.
 
Vali Kamçı, son dönemlerde ülkemizde vatan hainlerinin cirit attığını vurgulayarak, ?Şu anda birlik ve beraberlik içinde olmanın tam zamanıdır. Kayseri olarak bizler bu birlik ve beraberliği fazlasıyla gösteriyoruz.? dedi.
 
Vali Kamçı, yapılan bu toplantıların amacının, sanayicinin yanında olduğumuzu göstermek ve sizlerin dertlerini dinlemek olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
 
?Sizlerin taleplerini not alıp yardımcı olabileceğimiz konularda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Her kesimin olduğu gibi sanayicilerimizin de mutlaka sıkıntıları vardır. İnşallah kısa zamanda onlarda giderilir. Kayseri olarak biz Orta Anadolu´nun parlayan yıldızı olarak yolumuza devam ederiz.?
 
Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde bin 161 fabrika ve 65 bin üzerinde çalışan bulunduğunu belirten KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise ?OSB´ler ülkemizin sanayileşme ve sanayinin Anadolu´ya yayılmasında büyük katkı sağlamışlardır. OSB´ler yatırım ortamındaki çeşitli engellerin aşılması konusunda da çok büyük fayda sağlayan yapılar haline gelmişlerdir. OSB´ler yatırım ortamındaki çeşitli engellerin aşılmasında çok büyük fayda sağlayan bu mekanizmaların sanayimizin gelişmesine daha fazla hizmet etme potansiyeline sahip olduğu açıktır.? ifadelerini kullandı.
 
Toplantının sonunda bir değerlendirmede bulunan Vali Kamçı, ? Bir ülkede veya ilde esnafın ve sanayicinin yüzü gülüyorsa milletinde yüzü gülüyor demektir. 2016 yılında ülkemiz önemli olaylar atlattı. Bu yüzden bu yıl ayakta duran sanayicimiz kardadır. Devletimizin belirlediği 2023 hedeflerine özel sektörde hizmet veren sanayicilerimizin öncülüğünde ulaşabiliriz. Bundan sonra 2-3 ayda bir sanayicilerimizi ve iş adamlarımızla bir araya geleceğiz. Biz sizlerin her zaman yanınızdayız. Sorunlarınızı elimizden geldiğince çözmeye çalışacağız.? dedi.