Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

VALİ KAMÇI HACILAR´DA

VALİ KAMÇI HACILAR´DA

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, ilçe ziyaretleri kapsamında Hacılar ilçesini ziyaret ederek bir dizi açılış ve programlara katıldı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, ilçe ziyaretleri kapsamında Hacılar ilçesini ziyaret ederek bir dizi açılış ve programlara katıldı.

Vali Kamçı ziyareti kapsamında ilk olarak Hacılar Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakamlığa gelişinde Vali Kamçı´yı Kaymakam Haluk Sezen ve idari personel karşıladı. Vali Kamçı burada Kaymakam Sezen´de ilçenin durumu hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinden sonra Vali Kamçı, Hacılar Belediyesini ziyaret etti. Hacılar Belediyesi Başkanı Doğan Ekici ve personel tarafından karşılanan Vali Kamçı, ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik durumunun yanı sıra eğitim, sağlık, ulaşım, tarım, hayvancılık, altyapı ve üst yapı durumları hakkında Belediye Başkanı Ekici´den detaylı bilgi aldı.

Vali Kamçı daha sonra Hacılar Kaymakamlığı ve Hacılar Belediyesinin ortak girişimleri ile ilk defa düzenlenen 1. Hacılar Bilim Sergisi´nin açılışına katıldı. Ortaokul ve Lise öğrencilerinin geliştirdiği 38 projeyi kapsayan sergiyi açan Vali Kamçı, sergiyi gezerek incelemelerde bulundu.

İlçenin bilim kenti olması yolunda önemli bir atılım olan serginin hayırlı olmasını dileyen Vali Kamçı, bu çalışmalarından dolayı idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Sergi açılışından sonra Vali Kamçı, iki tane bilim atölyesi ve bir tane robotik kodlama atölyesinin açılışını yaptı. Buralarda incelemelerde bulunan Vali Kamçı, bu güzel çalışmaların ilçenin gelişmesine önemli katkı yapacağına inandığını söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Kamçı, son olarak bilim atölyesi ve robotik kodlama atölyesinin yapımı üstlenen hayırseverlere plaketlerini vererek tebrik etti.