Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

VALİ KAMÇI KORUYUCU AİLELER VE ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

VALİ KAMÇI KORUYUCU AİLELER VE ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

Kayseri´de ?Koruyucu Aile? yanında kalan çocuklar ve aileleri, Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı´nın ev sahipliğinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Kayseri´de ?Koruyucu Aile? yanında kalan çocuklar ve aileleri, Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı´nın ev sahipliğinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.
 
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında düzenlenen yemeğe Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki´nin kızları Elif Özhaseki Kemaloğlu ve Zeynep Özhaseki, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz´ın eşi Hayriye Uslanmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.
 
Oldukça sıcak bir ortamda başlayan yemekte Vali Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı tek tek masaları dolanarak aileler ve çocuklarla yakından ilgilendi ve onlarla bir süre sohbet etti.
 
Koruyucu aile olmanın bir gönül işi olduğunu vurgulayan Vali Kamçı, çocuklara sıcak yuvalarını açan ve onlara anne-baba olan koruyucu ailelerin kendileri için her zaman özel bir anlam taşıdığını ifade etti.
 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer yemekte yaptığı konuşmada Kayseri´deki ?Koruyucu Aile? ile ilgili şu bilgileri verdi:
 
?Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendinin öncülüğünde ?Gönül Elçileri? projesi başlatılmıştır. ?Gönül Elçisi? projesi ile illerde Vali Eşlerinin yürüttüğü Emine ERDOĞAN Hanımefendinin mihmandarlığında yapılan kampanya ile bugüne kadar 4526 ailemizin yanında 5494 çocuğumuz var. Kampanyamız devam ediyor ?Evlerinizi, gönüllerinizi çocuklarımıza açın.? Koruyucu aile olarak çocuklarımızın da kazanacağı çok şey var. Çocuk Evlerinde çocuklarımız çok güzel yerleştiriliyor, maddi olarak ihtiyaçları yok, 5-6 çocuğumuz bir evde bakılıyor, spor yapıyorlar, enstrüman çalıyorlar her şey yerinde fakat bir aile sıcaklığı elbette ki yok. Sırf bunun için ben insanlara seslenmek istiyorum.? Bakanımız Sayın KAYA´nın da ifade ettiği gibi ?Sofranıza bir tabak daha koyarak bir yavrumuza Koruyucu Aile olabilirsiniz.? Sizlerden görev yapmış olduğunuz mercilerde ?Koruyucu Aile Hizmetinin? yaygınlaştırılması için bize destek vermenizi istiyorum. En kalbi duygularımla siz değerli misafirlerimizi selamlıyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.?
 
Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı programın sonunda birlikte yemek yediği aileler ve çocuklarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.