Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

VALİ KAMÇI TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

VALİ KAMÇI TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kamu Gözetimi Kurumu tarafından düzenlenen Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı Kayseri Tanıtım Toplantısına katıldı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kamu Gözetimi Kurumu tarafından düzenlenen Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı Kayseri Tanıtım Toplantısına katıldı.

Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası´nda (KSMMMO) düzenlenen toplantıya Vali Kamçı, KSMMMO Başkanı Anfer Yılmaz, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Kurul Üyesi Aziz Doğan ve davetliler katıldı.

Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, Kayseri´nin sanayisi ve ticareti ile tanınan, özel sektörü güçlü olan bir şehir olduğunu hatırlatarak, İlimizin ekonomisi ile hem kendine yetmesi hem de Ülke ekonomisine katkı sağlaması için kamu yatırımlarının yanı sıra, özel sektör yatırımlarının öneminin oldukça büyük olduğunu belirtti.

Özel sektörün gelişmesi ve güçlenmesi için alt yapı, finansman, ar-ge ve insan kaynakları gibi birçok alanda devletimizin önemli yatırımlarının ve teşviklerinin bulunduğunu ifade eden Vali Kamçı, ?İlimizde bulunan, sanayi siciline kayıtlı 3 bin 703 sanayi işletmemiz ve ticaret siciline kayıtlı 13 bin 396 adet şirket ile sanayi ve ticaret faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu anlamda bu toplantının Kayseri´de yapılıyor olmasının da önemi büyüktür. Komşu illerimizin de ticari anlamda Kayserimizle bağlantıları devam ediyor. Bunun daha da geliştirilmesinin önemi büyüktür. Bugün gerçekleştireceğimiz toplantı ile büyük ve orta boyutlu işletmelerimizin finansal raporlama bakımından standart bir sisteme geçmeleri yönünde firmalarımıza destek sağlanmaları hedeflenmektedir? dedi.

KSMMMO Başkanı Anfer Yılmaz yaptığı konuşmada, Kamu Denetim Kurumunun mesleğin geleceği açısından kurumsallaşma yolunda bizlerle el ele yürüyen güzide bir kurum olduğunu belirterek, ?TFRS ve TMS muhasebe mesleğinin sınıf atlaması ve uluslararası standartlarda muhasebe mesleğinin icrası, finansal raporlama yapılması açısından meslek mensuplarımıza ışık tutmaktadır. Yakın bir gelecekte olmazsa olmazlarımızdan olacaktır.? ifadelerini kullandı.