Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

VALİ KAMÇI ?TRAFİK EĞİTİM KORİDORU?NUN AÇILIŞINI YAPTI

VALİ KAMÇI  ?TRAFİK EĞİTİM KORİDORU?NUN AÇILIŞINI YAPTI

Kayseri Vali Süleyman Kamçı, İlköğretim çağındaki öğrencilere trafik bilinci kazandırılması için 60. Yıl Mehmet Sepici Cumhuriyet İlkokulunun içine yapılan ?Trafik Eğitim Koridoru?nun açılışına katıldı.

Kayseri Vali Süleyman Kamçı, İlköğretim çağındaki öğrencilere trafik bilinci kazandırılması için 60. Yıl Mehmet Sepici Cumhuriyet İlkokulunun içine yapılan ?Trafik Eğitim Koridoru?nun açılışına katıldı.
 
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ?Her Şey Bir Umutla Başlar? projesi kapsamında yapılan ve Türkiye´de bir ilk olan trafik eğitim koridorunun açılışına Vali Kamçı, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile öğrenciler katıldı.
 
Vali Kamçı burada yaptığı konuşmada, ?Bir Kural Bir Hayattır? konulu trafik eğitim koridoru ile İlköğretim çağındaki öğrencilere trafik bilinci kazandırılması için 60. Yıl Mehmet Sepici Cumhuriyet İlkokuluna trafik eğitim koridoru yapıldığını ifade ederek, okul içerisinde trafik işaretleri, trafik ışıkları ve trafik polisinin de yer aldığı 3 boyutlu bir alan tasarlanarak, trafik eğitim koridorunun oluşturulduğunu söyledi.
 
Trafik koridorunda eğitim alan öğrencilerin, trafik güvenliği konusunda farkındalık kazanarak, bilinçli birer yaya ve taşıt kullanıcısı olacaklarını ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti.
 
 ?Trafik güvenliğinin artırılması ile birlikte, trafikte ölüm veya ciddi biçimde yaralanmaların da önüne geçilebilir. İnsanların taşıt kullanıcısı ya da yaya olarak trafik içerisinde uyması gereken kuralların, erken yaşta öğrencilere öğretilmesinin oldukça faydalı olacağı kanaatindeyim. Bildiğiniz gibi trafik kazalarında hatanın yüzde 100´e yakını sürücüler ve yayalardan kaynaklanıyor. Bu açıdan şoförler başta olmak üzere insanlarımızın eğitilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu eğitime ilkokuldan başlayarak çocuklarımızı eğitmek ve yavrularımızı trafik konusunda bilgilendirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu koridorun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum? 
 
Konuşmanın ardından Vali Kamçı ve beraberindeki protokol mensupları, trafik işaretleri, yaya geçitleri ve trafikle ilgili uyarıcı görsellerin yer aldığı ´Trafik Eğitim Koridoru´ nun açılışını yaptı ve eğitim koridorunu gezerek yetkililerden bilgi aldı.