Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

VALİ KAMÇI´DAN ASAYİŞ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

VALİ KAMÇI´DAN ASAYİŞ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 2017 Yılı Asayiş Değerlendirme Toplantısında ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek hem gazetecilerin ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? kutladı hem de ilimizde meydana gelen asayiş olayları

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 2017 Yılı Asayiş Değerlendirme Toplantısında ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek hem gazetecilerin ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? kutladı hem de ilimizde meydana gelen asayiş olayları ile ilgili bilgi verdi.

Kayseri Polisevinde düzenlenen toplantıya Vali Kamçı, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ilçe kaymakamları ile ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Kamçı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın kuruluşlarının temsilcilerinin gününü kutlayarak, bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diledi.

Ülkemizin güzide şehirlerinden biri olan ilimizin huzurunu korumak ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için emniyet ve jandarma teşkilatları ile 7 gün 24 saat güvenlik hizmetlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Kamçı, Kanun uygulayıcıların öncelikli amacı olan; canı ve malı korumak esasından hareketle güvenlik güçlerinin, suçu aydınlatmak, olması muhtemel suçu tahmin etmek, önünü almak ve şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmalarını titizlikle yerine getirdiğini kaydetti.

İlimizde, 2017 yılında terör örgütlerine yönelik yapılan mücadeleler, asayiş ve trafik gibi diğer güvenlik hizmetleri ile organize suçlar ve uyuşturucu ile mücadele operasyonların hız kesmeden devam ettiğini, herhangi bir zafiyet yaşanmamasına azami özen gösterilerek vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

?Huzurlu, ekonomik kalkınmasını tamamlamış ve refah içerisinde yaşayabilen bir toplum ve ülke için güvenlik ve asayiş ön koşuldur. İşte bu gerçekten yola çıkarak, güvenlik güçlerimiz her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlara iç güvenlik hizmetini iyileştirerek sunma çabasını sürdürmektedir. Hedefimiz, toplumun beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak klasik güvenlik yaklaşımları yerine bireysel özgürlük alanlarını daraltmayacak ve aynı zamanda da kamu düzenini sağlayacak etkili,  çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerin uygulamaya konulmasını sağlamaktır. Bildiğiniz üzere, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 günü ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve istikrarına kasteden ülke tarihinin en acımasız hain darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve talimatlarıyla, vatandaşlarımız tarafından bertaraf edilmiştir. FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede, azim ve kararlılığımızda en ufak bir sapma olmamıştır, olmayacaktır.?

Konuşmanın ardından İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sefa Sarıkaya, Kayseri´de 2017 yılında güvenlik kuvvetleri tarafından il genelinde alınmış olan emniyet tedbirleri ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Program basın mensuplarının ilimizde yaşanan asayiş olayları ile ilgili Vali Kamçı´ya sorular sormasıyla devam etti.