Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

VALİ KAMÇI´DAN, YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

VALİ KAMÇI´DAN, YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

Değerli Öğretmenler, Anne-Babalar ve Sevgili Öğrenciler; 19.09.2016 Pazartesi günü başlayacağımız 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılına huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Değerli Öğretmenler, Anne-Babalar ve Sevgili Öğrenciler; 19.09.2016 Pazartesi günü başlayacağımız 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılına huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
 
İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul;  bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır.
 
Büyük Önder Atatürk´ün ?Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur. Cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir.? sözüyle ifade ettiği cehalet ile mücadele, ilerlemenin temel şartıdır. Atatürk´ün ve kurduğu Cumhuriyet´in önceliklerinin başında cehaletle mücadelenin geldiği görülmektedir. Bu kapsamda, eğitime ve dolayısıyla insana yapılan yatırımlar, güçlü, mutlu ve parlak bir geleceğin kurucusu olacaktır. Eğitim kalitesinin artırılması yolunda yapılan her yatırım, muasır medeniyetler düzeyine ulaşmamıza katkı sağlayacağı gibi Ülkemizin çağdaş dünyayla bütünleşme çabalarına da hız kazandıracaktır.
 
İlimiz, eğitim ve öğretimde başarılı iller arasında bulunmaktadır. Bizlerde bu başarıyı daha ileriye taşımak gayesindeyiz.
 
Öğretmenlik, dünya üzerinde, geçmişten bu güne var olan mesleklerin içerisinde en kutsalı ve insanlık için de büyük önem taşıyan bir meslektir. Kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayan öğretmenlerimize olan inancımız tamdır
 
Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim öğretim yılının İlimize, öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni eder, başarılı bir dönem geçirilmesini diler, hepinize sevgilerimi sunarım.