Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

VALİ KAMÇI:KAYSERİ ORTA ANADOLU´DA SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN KALBİ KONUMUNDADIR

VALİ KAMÇI:KAYSERİ ORTA  ANADOLU´DA  SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN KALBİ KONUMUNDADIR

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada hekimlik mesleğinin önemli olduğunu vurgulayarak, Kayseri´nin Orta Anadolu´da sağlık sektörünün kalbi konumunda olduğunu söyledi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada hekimlik mesleğinin önemli olduğunu vurgulayarak, Kayseri´nin Orta Anadolu´da sağlık sektörünün kalbi konumunda olduğunu söyledi.

Tarih boyunca tıp alanındaki gelişmeler sonucunda tüm insanlara kaliteli sağlık hizmetleri verilmesi ve bu hizmetlerden vatandaşın en iyi şekilde yararlanabilmesinin hedefler arasında olduğuna dikkat çeken Vali Süleyman Kamçı, " Vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun en önemli hedefidir. Bu nedenle hekimlik mesleği, önemini hiçbir zaman kaybetmemiş ve kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür. Gece gündüz, soğuk sıcak demeden şartlar ne olursa olsun fert ve toplumun sağlığını korumak, insanların mutluluğunu sağlamak, herkesin derdine çare olmak için koşan hekimlerimiz, bu kutsal görevi büyük bir özveri ve meslek aşkıyla yerine getirirken hak etmedikleri bazı olumsuz davranışlara ve şiddete maruz kalmaktadırlar. Ulu Önder Atatürk´ün de ifade ettiği gibi, sağlığımızı emanet ettiğimiz Türk hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu hizmet kervanında özveri ve inançla, meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet üretmeye devam edeceklerine inancım sonsuzdur." dedi.

Kayseri, Orta Anadolu´da sağlık sektörünün kalbi konumunda olduğu sözlerine ekleyen Vali Kamçı, " Yapımı devam eden Şehir Hastanesi´nin hizmete girmesiyle birlikte, Kayseri bu alanda daha da önemli hale gelecektir. Kamuya bağlı hastanelerin yanı sıra özel sektörün işlettiği hastanelerin Kayseri´nin şifa dağıtan merkez haline gelmesinde önemli bir payı bulunmaktadır. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, bilgi birikim ve tecrübelerine fiziki gelişmişlik ve modernliği de ekleyen sağlık sektörümüz Kayseri´nin yükselen değeri olmaya devam edecektir. Branş ve ihtisas hastanelerimiz sadece Kayseri ve bölge halkına hizmet vermekle kalmamış, komşu ülke vatandaşlarının teşhis ve tedavi için tercih ettiği sağlık kuruluşları haline gelmiştir. Bu durum, fedakârca hizmet veren sağlık çalışanlarımızın başarısıdır. Bu duygu ve düşüncelerle sağlık hizmetleri alanındaki yüce mesleklerinde özveriyle çalışan doktorlarımız ile diğer sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramı´nı en içten dileklerimle kutlar, başarılarının devamını dilerim." ifadelerine yer verdi.