Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

VALİ KAMÇI:KÜTÜPHANELER FAYDALANMAK İSTEYEN OKURLAR İÇİN EN İYİ MEKANDIR

VALİ KAMÇI:KÜTÜPHANELER FAYDALANMAK İSTEYEN OKURLAR İÇİN EN İYİ MEKANDIR

Vali Süleyman Kamçı, ?Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler? temalı 53. Kütüphane Haftası´nın açılış programına katılarak, kitapseverlerle bir araya geldi.

Vali Süleyman Kamçı, ?Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler? temalı 53. Kütüphane Haftası´nın açılış programına katılarak, kitapseverlerle bir araya geldi.

 
53. Kütüphaneler Haftası münasebetiyle İl Kültür Müdür Yardımcısı Nevzat Ak, 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun ve kütüphaneciler ilk olarak Vali Kamçı´yı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kamçı, tüm kütüphanecilerin ve kitapseverlerin haftasını kutladı.
 
Ziyaretin ardından Vali Kamçı 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi´nde düzenlenen 53. Kütüphane Haftası´nın açılış programın katıldı. Programa Vali Süleyman Kamçı´nın yanı sıra Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Müftüsü Şahin Güven ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
 
Vali Kamçı, açılışta yaptığı konuşmada, asırlar boyu insanların gelişmesi ve toplumların medenileşmesinde, kitapların önemli işlevi olduğunu ifade ederek, kitaplara ve okumaya değer veren toplumların tarihte, ileri medeniyetler olarak yer aldıklarını belirtti.
 
Günümüzde de kitapların, aynı önemini koruduğunu, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinde kitap okuma alışkanlığının etkili olduğu ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Kitaplar, insanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirirken; okuyan insanlar bilen, gören ve aydınlatan insan olarak topluma yön vermektedirler. Bilgi çağını yaşadığımız bu yüzyılda, bilginin hızla gelişmesine, değişmesine ve araştırmalar ile yeni bilgilerin doğuşuna tanıklık ediyoruz. Bu bakımdan, bilgiye sahip olan, bilgiyi elinde tutan ülkeler, gücüde elinde tutmakta ve yeni buluş ve teknolojilerle dünyaya yön vermektedirler. Çocuklarımızın ve gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanarak büyümeleri, bizleri bu yarışta öne geçirecek en önemli unsurlardandır. Çünkü biliyoruz ki,  bilgiyi artırmanın en kolay ve en etkili yolu kitap okumaktır. Gelişmiş ülke toplumları, haiz oldukları bilgilerin % 55´ ini kitap okuma kanalıyla kazanmıştır. Bu bilinçle her yaştan insanımızın, zamanlarını yarar sağlamayan işler ya da televizyon veya internet gibi zaman öldürücü işlerle geçirmek yerine, kitap okuma alışkanlığı ile değiştirmesi, hem bireysel hem de toplumsal katkılar ve kazanımlar sağlayacaktır.?
 
Kütüphanelerin, faydalanmak isteyenler okurlar için en güzel mekan olduğunu ifade eden Vali Kamçı, ?Bu kapsamda, İl ve ilçelerimizde bulunan, 20 kütüphanemiz ve toplam 301 bin kitap ile kitapseverlere hizmet veriyoruz.? dedi.
  
75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun ise 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi hakkında bilgiler vererek, kütüphane haftasında amaçlarının kitap sevgisini, okuma alışkanlıklarını topluma anlatmak ve toplumu bilinçlendirmek olduğunu belirtti.
 
Program sonunda kitap, resim ve maketlerin yer aldığı Fotoğraf Sergisi´ni gezen Vali Kamçı, kütüphanede kitapları inceledi ve öğrencilerle sohbet ederek kitap hediye etti.