Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

VALİ KAMÇI´NIN KOLTUGUNA 4.SINIF ÖĞRENCİSİ ECRİN TOKUR OTURDU

VALİ KAMÇI´NIN KOLTUGUNA 4.SINIF ÖĞRENCİSİ ECRİN TOKUR OTURDU

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak koltuğunu ilkokul 4´ncü sınıf öğrencisi Ecrin Tokur´a devretti.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak koltuğunu ilkokul 4´ncü sınıf öğrencisi Ecrin Tokur´a devretti.

Besime Özderici İlkokulu öğrencilerini kabul eden Vali Kamçı, tüm dünya çocuklarının yüzünde bir tebessüm olması dileği ile bayramlarını kutladı.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Kamçı, ?23 Nisan, Devletimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk tarafından Dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram.? dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pazartesi gününe denk geldiği için biz koltuklarımızı 20 Nisan´da çocuklarımıza devrettik. Ankara´ya uluslararası düzeyde çocuklar gelecektir. Bizler de okullar düzeyinde kutlamalar yapılacak. Bizler çocuklarımıza güveniyoruz, çocuklarımızı seviyoruz. Çocuklarımız yarınımızın emanetini üstelenecek kişiler, biz bu günümüzü onlara devredeceğiz.  Çocuklarımız her geçen gün daha başarılı, daha zeki oluyorlar. Bunda velilerimizin, okullarımızın, öğretmenlerimizin etkisi olduğunu düşünüyorum. Küçüklükten itibaren çocuklarımız ilkokuldan itibaren yabancı dil öğreniyorlar ve çok daha iyi yetiştiriliyorlar. Değişen dünya şartlarında çok daha iyi yetişmeleri gerekir. Bizlerden çok daha iyi durumda olacaklarına eminim. Başta Kayseri´de ki çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarının ve Türkiye´de ki çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.? dedi.

Bir gelenek olarak 23 Nisan törenlerinde koltuklarını geleceğin yöneticileri olacak olan çocuklara devrettiklerini hatırlatan Vali Kamçı, koltuğunu temsili olarak Ecrin Tokur´a teslim etti.

? Öğrenci arkadaşlarının bayramını kutlayan Ecrin Tokur, ?Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98´inci yılını büyük bir coşku ile kutluyoruz. Dünya çocukları ile eleleyiz, gönül gönüleyiz. Öncelikle şehrimiz ile ilgili büyük bir sıkıntının olmadığını belirtmek isterim. İkili eğitimden normal eğitime geçmek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın, 2019 hedeflerinde bulunmaktadır. Biz de Kayseri olarak bu hedefte emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Okullarımızda bizlere eğitim veren ve emeklerini esirgemeyen öğretmenlerimize de bu güzel günde teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşlarımızdan da bir ricam var; okul kurallarına uysunlar, derslerimizi, öğretmenlerimizi dinlesinler. Çeşitli spor dallarında ve sanatsal etkinliklerde görev alsınlar. Hayırseverlerimizden de ricamız, en güzel hayır olan okul yapımına katkıda bulunmaları yönünde. Bizlerin daha güzel yetişebilmesi için onların elinde bu imkân var? diye konuştu. 

Vali Tokur, öğrencilerin ikili öğretim nedeniyle ilk derslerde uykusuz kaldıkları için acilen tekli eğitime geçilmesini, parklarda çocukların daha rahat kullanabilecekleri tuvaletler ve su içecekleri çeşmeler yapılmasını ve okula gidemeyen çocuklar için de yeni okullar yapılması talimatını verdi. 

Çocuklar ile bir süre daha sohbet eden Vali Kamçı, günün anısına çocuklara hediyeler verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve Okul Müdürü Sebahattin Durna hazır bulundu.