Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

VALİ´DEN İLİK KAMPANYASINA DESTEK

VALİ´DEN İLİK KAMPANYASINA DESTEK

Nevsehir Valisi Mehmet Ceylan, lenfoma hastalığına yakalandığı için uygun ilik bulunması gereken 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Aykut Efe için yapılan kampanyaya destek verdi. Ceylan, en kısa sürede uygun ilik bulunarak Aykut Efe´nin sağılığına kavuşma

Nevsehir Valisi Mehmet Ceylan, lenfoma hastalığına yakalandığı için uygun ilik bulunması gereken 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Aykut Efe için yapılan kampanyaya destek verdi. Ceylan, en kısa sürede uygun ilik bulunarak Aykut Efe´nin sağılığına kavuşmasını diledi.

 
 

Vali Mehmet Ceylan yaptığı açıklamada "Hacı Bektaş Veli Üniversitesi´ndeki sevgili öğrencimiz Aykut Efe´nin lenfoma kanserine yakalandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kendisine öncelikle acil şifalar diliyorum. Yine hem kendisinin hem de arkadaşlarının organize etmiş olduğu bir kampanyayla inşallah en yakın sürede ilik tedavisi için gerek olan donör bulunur ve sağlığına bir an önce kavuşur. Ben bu kampanyaya destek veren, katkı sağlayan, kampanyanın başlatılmasına vesile olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Aykut Efe, Lenfoma rahatsızlığı nedeniyle kemoterapi tedavisi gördüğü İstanbul´daki özel bir hastanede kendisine uygun bir ilik bekliyor.

Kırklareli´nin Lüleburagaz ilçesi doğumlu Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Aykut Efe, geçen yıl Nisan ayında karın ağrısı nedeniyle hastaneye gitti. Yapılan tetkikler sonrasında Haziran ayında Lenfoma kanseri teşhisi kondu. Efe, geçen yılın Eylül ayında kendi iliği ile nakil oldu. Evde istirahate başladı. Aralık ayında yapılan kontrolde ise hastalığının tekrar nüksettiği ortaya çıktı. Ocak ayı başından bu yana İstanbul´daki özel bir hastanede yatarak kemoterapi tedavisi görüyor. Anne, baba ve ağabeyinden alınan ilik örnekleri tutmadı. Ulusal Kemik İliği Bankası´nda da henüz uygun ilik bulunamadı. Bunun üzerine Aykut Efe´nin kendisi, yakınları ve üniversiteli arkadaşları uygun kemik iliği bulunması için sosyal paylaşım siteleri üzerinden kampanya başlattı. Vatandaşların uygun kemik iliğinin bulunması için Kızılay Kan Merkezlerine gidip kan örneği vermeleri istendi.